חברי וחברות הסגל מהמכללה האקדמית ספיר זכו במענקי מחקר תחרותי בנושא הקורונה בנושא  מטעם משרד המדע והטכנולוגיה

פרופ' אורית נוטמן-שוורץ וד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל מבית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, קיבלו מענק על מחקרן: זקנים תחת אש בימי קורונה: מציאות טראומטית מצטברת.

המחקר יעסוק בהתמודדות של זקנים בעוטף עזה חשיפה מתמשכת לטרור, לצד הקשיים המגוונים של תהליך ההזדקנות. על אלו נוספו לאחרונה אתגרים חדשים הנובעים מהתפשטות נגיף הקורונה: סיכון בריאותי, הפסקת פעילויות חברתיות ורצף טיפולי, וניתוק מבני משפחה, חברים ושכנים. אתגרים אלה, במרכזם הבידוד המתמשך,  מורכבים יותר עבור זקנים החיים בגפם, ומעצימים את חווית הבידוד שאפיינה רבים מהם גם לפני מגיפת הקורונה. המחקר יבקש לבחון את האופן שבו זקנים בעוטף עזה החיים בגפם חווים את האתגרים הנוכחיים וכיצד הם מתמודדים עמם, נוכח החשיפה המצטברת שלהם לאירועים טראומטיים, המשלבת איום ביטחוני מתמשך עם איום שמקורו בפנדמיה. המחקר מבקש להעמיק את הבנת החוויה של זקנים נוכח טראומה מצטברת,  ולסייע לקובעי המדיניות ונותני השירותים להתאים את דרכי העזרה לצרכים הייחודיים של זקנים בעוטף עזה, בעיקר אלו החיים בגפם.

ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה בספיר; ד"ר אוהד שקד, ד"ר וילי אברהם,  ד"ר ליאור סולומוביץ וד"ר יוסף כהן מהמחלקה לשיווק טכנולוגי בספיר, קיבלו מענק על מחקרם: לעבור את הקורונה – דרכי התמודדות של עסקים קטנים וזעירים קטנים בפריפריה הדרומית בזמן משבר, ישראל 2020. במחקר ישתתפו גם 8 סטודנטים וסטודנטיות מהמכללה.

מטרת המחקר היא לזהות את הקשיים העיקריים שנתקלים בהם עסקים קטנים (בדגש על זעירים כלומר עצמאיים ועסקים עד 4 עובדים) כתוצאה מאירוע חירום כמו משבר הקורונה או משהו שיותר מכירים באזורנו - שגרת הסבבים הידועה מול הרצועה. מטרה נוספת שנגזרת מהמטרה הראשונה היא לנסות ולפתח ארגז כלים /מודל הפעלה לעסקים קטנים בזמן משבר וזאת על מנת לנסות ולצמצם את הפגיעה בהם ככל שניתן כי מרווח הנשימה , בדרך כלל,  של עסק קטן להתמודדות עם אירוע משברי הוא מצומצם מאוד ביחס לעסק גדול.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

קצינות וקצינים לומדים בספיר
לאחרונה החל מיזם חדש שך שיתוף פעולה בין המכללה האקדמית ספיר לבין צה"ל, בו קצינים וקצינות מכלל יחידות הצבא מגיעים לספיר להשתלמויות בתחומי חברה, רוח וזהות בדגש על הנעשה בנגב המערבי מתחילת המלחמה. במסגרת ההשתלמויות, עוברים המשתתפים מפגשי שיח, הרצאות, סיורים והדרכות המועברות ע"י מרצים ואנשי סגל של מכללת ספיר ותושבי הנגב המערבי. בין המרצים: פרופ' ניר קידר - נשיא מכללת ספיר, ששוחח עם הקצינות והקצינים על ערך הממלכתיות בחברה הישראלית ועתיד הנגב המערבי, שירה לפידות - ראשת התכנית לתואר שני בלימודי תרבות, תא"ל במיל' רונן מנליס - דובר צה"ל לשעבר, לי נעים - כתבת חדשות 12 ומרצים נוספים. את ההשתלמות חותמי
תואר שני במשפטים
לראשונה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר - תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M) שתפתח בשנת הלימודים הקרובה. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר משיק לראשונה תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M), ללא תזה, בהתמחות בלימודי משפט, מידע וטכנולוגיה שתפתח באביב תשפ"ה (מרץ 2025). עידן המידע והפריחה הטכנולוגית משנים את פני החברה המודרנית בצורה דרמטית, בתחומי החיים השונים - חברתי, כלכלי ופוליטי. שינויים אלו מאתגרים חלק ניכר מתפיסות היסוד של המשפט המסורתי, ומחייבים חשיבה מחודשת ועיצוב פתרונות משפטיים ראויים בכל תחומי המשפט.