תכנית להכשרת מטפלות.ים בטראומה מינית

לו"ז שבועי

נקודות זכות

שכר לימוד אוניברסיטאי

נפתחה ההרשמה למחזור השלישי של תכנית הכשרה לטיפול בטראומה מינית של בית הספר לעבודה סוציאלית בשיתוף עם מסל"ן - מרכז סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית ואלימות

פגיעה מינית יכולה להתרחש בכל גיל ובקרב כל אחת מקבוצות האוכלוסייה השונות ללא קשר למין, דת, תרבות או נטייה מינית. בשל ההיקף הנרחב והמורכבות של ההתרחשות של פגיעה וניצול מיניים, משימת הטיפול באנשים שמתמודדים עם טראומת פגיעה מינית מעוררת צורך בהיכרות עם גופי ידע תיאורטיים וקליניים ייחודיים כגון ידע על היבטים אישיים, משפחתיים, חברתיים ופוליטיים של פגיעה וטראומה מינית; על הדינאמיקה של פגיעה מינית והשלכותיה; על ההשלכות של טראומה מינית והקשרה לסוגיות ייחודיות כגון הפרעות דיסוציאטיביות, רה-ויקטימיזציה, פגיעה עצמית, הפרעות אכילה ועוד, ועל הפסיפס הטיפולי בטראומה מינית.

להרשמה מקוונת

הכשרת אנשי מקצוע לטיפול בטראומה מינית באמצעות הקניית ידע תיאורטי וקליני שיאפשר להגיע להבנה עמוקה  של המורכבות של טראומה מינית בכלל, ובילדות בפרט והשלכותיה, בד בבד עם רכישת ידע וכלים לעבודה טיפולית. הקורס ישלב גישות תיאורטיות שונות ביחס לטיפול בטראומה מינית עם למידה התנסותית בפרקטיקום קבוצתי.

הלימודים יתקיימו במסגרת של מפגשים שבועיים בני 4 שעות אקדמיות כל אחד למשך שלושה סמסטרים, סה"כ  34 מפגשים הכוללים 140 שעות לימוד אקדמיות, מתוכן 70 שעות פרקטיקום קבוצתי.
הלימודים יחלו בחודש נובמבר 2020 ויתקיימו במשך ארבעה סמסטרים. 10 מפגשים בכל סמסטר, בימי חמישי בין השעות 12:00 - 15:30.
הלימודים יתקיימו בבית מסל"ן, ברחוב הרב הרצוג 30 באר שבע.

התכנית תתנהל על פי הנחיות התו הסגול. במידת הצורך חלק מהשיעורים יתנהלו בזום.

עו"ד רננה לוי

• מרצה

ד"ר כנרת טל
מרצה במחלקה לעו"ס, אוני' בן גוריון. מדריכה בכירה במחלקה לעבודה סוציאלית, קמפוס אילת, אוניברסיטת בן גוריון, מטפלת ומדריכה.

ד"ר שירי גרנות
מומחית בפסיכיאטריה טיפול יום ומרפאה לטיפול בפוסט טראומה מינית, המרכז לבריאות הנפש באר שבע

ד"ר יהונתן פיאמנטה
מנהל בעמותת יעדים בצפון

ד"ר שרי אהרוני
התכנית ללימודי מגדר, אוניברסיטת בן גוריון בנגב

גב' ליטל פלג גליק
פסיכולוגית קלינית, טיפול בבוגרים ומתבגרים

ד"ר אפרת נוה
מנהלת מרכז מאור, עמותת יחדיו ומרצה במכללה האקדמית אשקלון

רשימת המרצים מתעדכנת מעת לעת.

1. נוכחות במפגשי הלימוד ובפרקטיקום.
  2. קריאת חומר תיאורטי ועיוני.
  3. הצגת מקרה.
  4. הגשת עבודת בסיום הקורס.

אנשי ונשות מקצוע בעלי תואר אקדמי מתחומי הטיפול, בעלי ניסיון מקצועי.
הקבלה על סמך ראיונות אישיים.