זרקור - ד"ר ניצן רימון-צרפתי | המחלקה לניהול המשאב האנושי

ראיינה: שחר מתתיהו, סטודנטית שנה א'

ספרי לי קצת על עצמך

שמי ניצן רימון-צרפתי, נשואה לשחר (מנהל פרויקטים בתחום ה- IT) ואמא גאה לעמית (11) וליובל (6). אני ובני משפחתי מתגוררים במושב ערוגות.

למדתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית. את הדוקטורט שלי כתבתי באוניברסיטת בן-גוריון בתחום הסוציולוגיה של הרפואה. עם תום הדוקטורט יצאתי לפוסט-דוקטורט של 3 שנים באוניברסיטת גטינגן שבגרמניה ומשם חזרתי לספיר. כיום המחקרים של משלבים בין סוציולוגיה ארגונית לבין סוציולוגיה ואתיקה של הרפואה.
את דרכי בספיר התחלתי לפי כ-15 שנה כמתרגלת, וכיום אני מרצה במחלקה לניהול המשאב האנושי, בתואר הראשון, בקורסים: ‘יסודות הסוציולוגיה’ ו’תרבות ארגונית’. אני חושבת שמכללת ספיר והמחלקה שלנו בפרט היא מסגרת ייחודית ונפלאה שמשלבת רמה אקדמית גבוהה ביותר עם אווירה תומכת וחמה- כך שהחזרה מגרמניה לכאן היא בשבילי לחזור הביתה.

מבחינתי, המפגש עם הסטודנטים הוא זכות גדולה. אפשרות לפתוח צוהר לעולם המופלא של החשיבה הסוציולוגית בכלל ובתחום הארגונים בפרט. חשוב לי להקנות לסטודנטים שלי הבנה של תהליכים חברתיים, חשיבה ביקורתית וכלים אבחוניים פרקטיים שיעצבו אותם וייסעו להם כמנהלי משאבי אנוש לעתיד. אני נהנית מאד מההוראה וחשוב לי להעניק לסטודנטים שלי חוויית למידה משמעותית, מעניינת וחווייתית. כמרצה אין חוויה נפלאה יותר מלראות את הסטודנטים שלי מעורבים, מתעניינים וסקרנים.

במחלקה שלנו צוות מנהלי וצוות מרצים מהשורה הראשונה: מקצועי, דינאמי ואיכפתי, שמקדיש את כל כולו בהקניית ידע, מודלים וכלים פרקטיים ועדכנים. מעבר לזה הם גם אנשים מקסימים, כך שזו מבחינתי זכות גדולה להיות חלק מכל זה.
לסטודנטים שלנו אני מציעה להיות נוכחים בתהליך הלמידה, להשכיל לנצל את כל מה שהמחלקה נותנת, ללמוד באמת (ולא רק בשביל הציון), להתלהב, להסתקרן וכמובן ליהנות מהדרך!

את מי את מבקשת להזמין לזרקור הבא?

לזרקור הבא אני מזמינה את יאנה מיטלמן - סטודנטית שנה א’. יאנה סטודנטית נהדרת, מעורבת, שתמיד תורמת לדיון בדברי טעם וחשיבה יצירתית. אבל מעבר לזה, לתחושתי, יאנה הגיעה לתואר שלנו מתוך בגרות והקשבה עצמית ואשמח מאד שתשתף אותנו בנקודת מבטה ובחוויה שלה.