זרקור - רונית מילר | המחלקה לניהול המשאב האנושי

שמי רונית מילר, בת 56, נולדתי ברחובות ואני חיה בה עם משפחתי עד היום: בת הזוג של ארז, פסיכולוג חינוכי ומרצה לפסיכולוגיה וחינוך, ואמא לנדב (20) חייל במודיעין וליובל (16) תלמיד כיתה י"א בתיכון עתיד-מדעים בלוד.

למדתי בתיכון דה שליט ברחובות במגמות סוציולוגיה וכלכלה בהם גיליתי עניין רב (עד היום..). את שירותי הצבאי עשיתי בחיל הים כמש"קית נתונים ותכנון כ"א (כן, כך זה היה נקרא פעם). אחרי השחרור לקחתי שנה של עשייה אחרת: עבודה, לימוד נהיגה, פסיכומטרי..) ומשם התחלתי את המסע האישי שלי באקדמיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. תואר ראשון בחינוך שבשנה השלישית שלו כבר התחלתי את התואר השני במנהל ומדיניות חינוכית. בתואר השני קיבלתי אישור לשלב קורסים רבים מהמחלקה לתעשייה וניהול שם חשתי עניין ומשמעות. את שני התארים, אותם מאד נהניתי ללמוד, סיימתי בהצטיינות והיה ברור לכולם שדרכי באקדמיה סלולה, אלא שתכניות לחוד ומציאות לחוד... אבי שחלה במחלה סופנית כשהשתחררתי מהצבא נפטר והמציאות המשפחתית הכתיבה עבורי אז את המשך עשייתי ודרכי האקדמית.

בתקופת היותי סטודנטית התנסיתי בהרצאות אותן העברתי לגננות באזור הדרום ומאד אהבתי את העשייה הזו, את היכולת להעביר ידע לאחרים. בשנת 1991 התחלתי במסע הקריירה שלי במכון לפריון העבודה והייצור (שכבר אינו קיים) ועבדתי במצפה רמון בתכניות לימודים שונות. בשנת 1994 כבר מצאתי את עצמי בבית המקסים שנקרא מכללת ספיר ומאז ועד היום אני פועלת בו באהבה ובתשוקה. אני רואה באקדמיה כלי חשוב מאד להעשרה, פיתוח ולמידה איתם יכול הצעיר/ה להשתלב ולעשות חייל בשוק העבודה.
לפני עשור גיליתי את עולם הקריירה אליו אני מרותקת ובו אני עוסקת גם כחלק מהעשייה האקדמית שלי בספיר וגם כעצמאית במסגרת העסק הפרטי שלי "צומת דרכים" העוסק בייעוץ קריירה ובאימון תעסוקתי המסייע לאנשים להגשים משאלות קריירה ולהשתלב בשוק העבודה.

אני מאחלת לכל תלמידי ותלמידות המחלקה ליהנות מהמסע שבחרו, מחוויית הלמידה, מהחקר, מהגילוי ומהמשמעות שעולם חדש נפרש בפניך.

לזרקור הבא אני מזמינה את תלמידתי היקרה רותם סער, סטודנטית בשנה ג' שתספר על עצמה ותאיר את נקודות החוזק שיש לה.