פרויקט הקהילות המקצועיות הלומדות בתחומי האמנויות נוצר / בא לעולם במטרה לקדם ולשפר את הוראת האמנויות במערכת החינוך בישראל. קהילות הלימוד, הפזורות ברחבי הארץ ומונות כ-550 מורות ומורים, מהווה מסגרת פיתוח מקצועי המבוססת על למידת עמיתים. מסגרת זו פועלת לצד מסגרות פיתוח מקצועי מסורתיות אותן מפעיל משרד החינוך, כמו השתלמויות מורים,כנסים מקצועיים, עבודת ליווי של סגלי ההדרכה של אגף א' לאמנויות, ועוד. מטרת פרויקט קהיל"א היא 'להגיע לקצה העיפרון של התלמיד.ה', כלומר להשביח ולפתח את הוראת מורי האמנויות ובכך לקדם את למידת תלמידי ותלמידות מקצועות האמנות ברחבי הארץ.

קהיל״א עומדת על שלושה יסודות:

קהילות - עבודה קהילתית של מורות ומורים מהשטח. טיפול באתגרים עדכניים ובוערים ולימוד עמיתים בצורתו הקהילתית ביותר. המורות והמורים מעלים את האתגר ופותרים אותו בתוך הקבוצה. צוותי ההנחיה פועלים מתוקף הצורך שעלה, תוך חקר ביצועים מתמיד.
לימוד - מושג הלימוד מתאר את האופי ה״שטוח״, הא-היררכי של קהיל״א. אין בתכנית מרצה ואין תלמיד. הלמידה לא פועלת בצורה חד כיוונית או ליניארית. אנחנו פועלות ופועלים כמערכת קוד פתוח, ידע זורם בשלל כיוונים, סינרגיה מתבצעת במקומות לא צפויים ומתקדמת הלאה כמו ברשת נוירונים ענפה. הידע שנוצר נחקר ונבדק, מעובד ויוצא שוב לשטח, לסיבוב נוסף.
אמנויות - התכנית פעילה במגוון דיסציפלינות- קולנוע ומדיה, מוזיקה, תיאטרון, מחול ואמנות חזותית. מהאמנות שואבת התכנית את אופיה הרב-רובדי, הבין תחומי, הלומד מכל מלמדיו. מהלך הפעולה הלקטני (אקלקטי) תמיד מגיע בסופו של דבר לתוצר מוגמר, וכל תוצר מוגמר הוא עוד שלב בדרך.

מי אנחנו?

ליאת כרמלי

מנהלת היחידה לתכניות חינוך והוראה במכללת ספיר, יועצת ארגונית ומנחת קבוצות.
במסגרת היחידה מנהלת  ומפעילה תכניות פיתוח מקצועי רבות עבור עו"ה, כאשר תכנית הדגל המרכזית הינה פיתוח, בניה והקמת רשת הקהילות בתחומי אמנויות בשיתוף מלא עם אגף א' לפיתוח מקצועי, מכון מופ'ת-קהילות והאגף לאמנויות במשרד החינוך.
במסגרת הקהילות פועלים ופועלות מאות מורים ומורות שמוצאים בדרך זו ערך רב לפיתוח מקצועי במרחב של קבוצת מורים דומה להם.ן, ובהנחיית מנחים ומנחות שהוכשרו לעבוד עם קהילות של מורים.

מתי וייס

יועצת ארגונית ופדגוגית לארגונים חינוכיים. בעלת תואר שני בניהול מערכות חינוך, יעוץ ארגוני ואימון מנהלים. בעלת ניסיון רב שנים בתחומי ההנחיה החינוך והניהול. חברת הצוות המוביל של קהיל"א .

ספיר אפרים
ספיר אפריים

אמנית, בוגרת בית הספר לאמנות והמחלקה לתרבות במכללת ספיר, רכזת היחידה לתכניות חינוך והוראה. אחראית על ניהול אדמיניסטרטיבי של מערך הקהילות והבניית תהליכי עבודה לקידום ושיפור תפקוד הקהילות.

אבשלום סולימן

אבשלום סולימן הוא אמן, אוצר ואיש חינוך לאמנות. נשוי לענת, אבא לאביגיל ואלומה ומתגורר בתל-אביב. בעל תואר ראשון ושני באמנות מבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב. אוצר ומנהל של הגלריה השיתופית היהודית ערבית בקיבוץ כברי, וחבר בצוות ההובלה של קהיל"א, קהילת לימוד למורי אמנויות מטעם מכללת ספיר.

עמרי לפידות

עמרי קרן לפידות, נשוי לדפני ואבא לנעמה, אלינור, נטע וזהר, חבר קיבוץ חצרים. בוגר המחלקה לצילום וחינוך ויצ״ו חיפה בהצטיינות יתירה ועוסק בשני התחומים מסיום לימודיו (למען האמת גם לפני כן). בוגר תכנית מנהיגות תרבותית בדרום של מרכז מנדל ובנוסף מנהל תוכן מקצועי ומדיה חברתית, משנה לאוצרת בגלריה בארי וחבר צוות קהיל״א- קהילות לימוד אמנות ביחידה לתכניות חינוך והוראה של המחלקה ללימודי חוץ במכללה האקדמית ספיר.