דנה רכטמן

"אני גאה להצטרף למכללה האקדמית ספיר, שמגשימה את הסיפור הציוני. ספיר היא ישראל כמו שכולנו רוצים לראותה. אפעל לקרב את הקהילה הישראלית למכללה ולתרום לפיתוחה".

לרכטמן ניסיון רב שנים בקשרי חוץ ובפיתוח משאבים באקדמיה. קודם לכן, היא שימשה כסמנכ"לית אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב.

היא בעלת תואר ראשון ביחסים בינ"ל ובשפה וספרות צרפתית באוניברסיטה העברית, ובעלת תואר שני בתקשורת פוליטית בתכנית למנהלים באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, היא למדה בתוכנית ניהול מוסדות ללא כוונת רווח במסגרת בית הספר למוסמכים בניהול ציבורי, אוניברסיטת אינדיאנה, ארה"ב  IUPUI.

פרופ' שי פלדמן, נשיא המכללה הוסיף: ״חיזוק מעמדה הציבורי של המכללה וטיפוח מעגלי ידידים ותומכים, בארץ ובחו״ל, חיוניים להמשך פיתוחה. הניסיון שדנה רכשה בתחום זה יסייע למכללה לגייס את המשאבים הדרושים להגברת מצוינותה בשנים הקרובות.״

More News

סיכום פעילות במרכז ח"י בספיר סמסט' א' תש"ף

פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא המכללה לעניינים אקדמיים, מסכם את סמסטר א' לפעילות המרכז ח"י בספיר לשנה"ל תש"ף מרכז ח"י בספיר פתח את שעריו בתחילת שנת הלימודים תש"פ באירוע מרגש שנערך במתחם האקסלאב שבלב המכללה. יותר מ-200 סטודנטים, אנשי סגל, עובדים ותושבים החלו להפעיל 11 מעבדות וארבע קליניקות במרכז החדשנות והיזמות הייחודי של מכללת ספיר. הפילוסופיה המנחה את מרכז ח"י ספיר היא שחדשנות ויזמות אינם נחלתם רק של יחידי סגולה המתמחים בטכנולוגיה, אלא דרך חשיבה ופעולה שניתן להקנות לכל אחד ואחת.

האם אפשר ללמד יזמות? מרכז ח"י בספיר מוכיח שכן!

ניסים בר-אל, יו"ר מרכז ח"י בספיר האם ניתן ללמד יזמות? האם האקדמיה יכולה ליצור יזמים? כיצד חדשנות ויזמות משתלבים במקצועות הנרכשים במסלולים האקדמיים? הוראת יזמות במוסדות אקדמיים היא אתגר מורכב לפיצוח. ובכן, אין חולק שהצלחנו לפצח את האתגר הזה. יצרנו במרכז ח"י בספיר מודל מנצח, המשלב את הוראת היזמות בתוך מכלול האתגרים עמם מתמודדים הסטודנטים, המרצים והחוקרים בכל אחת מהמחלקות.