מרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר במכללה האקדמית ספיר מסכם שנה

השבוע התקיים אירוע סיכום שנה מקוון של מרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר במכללה האקדמית ספיר, האירוע התקיים בנוכחות פרופ׳ שי פלדמן, נשיא המכללה האקדמית ספיר, פרופ׳ ניר קידר, המשנה לנשיא ומר ניסים בר-אל, יו״ר מרכז ח"י בספיר וחבר ועד המנהל.

במסגרת האירוע הוצגו 33 מיזמים מרשימים של הסטודנטים ב-5 חדרי זום מקבילים אל מול 24 שופטים בהם יזמים, סטראטפיסטים, ראשי רשויות, מנכ"לי קרנות ועוד.

בין המיזמים שהוצגו: Price Backers - מיזם לביצוע החזרים כספיים בגין רכישות באינטרנט; Reviews Before - מערכת לריכוז המלצות על בתי מלון; קהילת רותם - מסגרת לטיפול באימהות חד הוריות מכורות לסמים וילדיהן; קולטורה - מועדון חברים של גופי התרבות בפריפריה הדרומית; 2Shelter – מיזם למציאת מרחבים מוגנים בזמן אמת; I am 2  - יישום דיגיטלי לפיתוח התחום הרגשי-חברתי בקרב ילדים; תמיד איתך - כפתור מצוקה לנערות בדואיות.

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר: "מרגש לראות את החזון של חדשנות ויזמות באקדמיה מתגשם לנגד עינינו. למעלה מ-30 מיזמים שונים המחוברים לתעשיות השונות המבקשים להשפיע על סדר היום הכלכלי-חברתי תרבותי, אשר ממצבים את ספיר בחזית החדשנות האקדמית".

ד"ר דן קאופמן מנהל תכנית ח"י בספיר: "הוכחנו השנה כיצד מצליחים הסטודנטים להפוך רעיונות למיזמים בעלי שווי פוטנציאלי של מיליונים. מבין המיזמים שפותחו במהלך השנה, נלווה לפחות 5 מיזמים  במהלך הקיץ במטרה להופכם לחברות ממשיות. מודל העבודה של המעבדות המלוות בקליניקות מקצועיות מוכיח את עצמו"

ח”י בספיר הינה תכנית יזמות אקדמית פורצת דרך, הכוללת 11 מעבדות חדשנות ויזמות, המקדמות מיזמים של סטודנטים, מרצים, עובדי מכללה ותושבי הסביבה יחד עם שותפים מן התעשייה. המעבדות מנוהלת על ידי המחלקות האקדמיות וממוקדת בתחומי התוכן שלהן: בריאות דיגיטלית, מיזמים לקידום צעירות, עולם העבודה העתידי, חדשנות במשפט, פסיכולוגיה וחינוך, קהילות חכמות בפריפריה, פיתוח קהלים לתרבות בפריפריה, עולם המשחק (גיימינג), אתגרים בתעשייה, פורמטים ותוכן טלוויזיוני, פינטק ותחבורה חכמה בשיתוף עם נתיבי  ישראל. לצד המעבדות, פועלות 4  קליניקות: משפטית, שיווקית, כלכלית ובית תוכנה. הקליניקות פועלות כחברת ייעוץ המנוהלת על ידי המחלקה האקדמית הרלבנטית והן מספקות לצוותי הפיתוח במעבדות תמיכה מקצועית בתחום המומחיות שלהן.

מרכז ח”י בספיר הינו חוד חנית לאקדמיה המייצרת שיטת הוראה חדשנית וחיבור ממשי בין ידע תיאורטי לבין טכנולוגיה ואימפקט חברתי.

השקת מגזין מעמול 11

השבוע הושק גיליון 11 של המגזין ״מעמול״, על מרפסת הגג הנפלאה של תיאטרון הסימטה ביפו, על רקע הים והשחפים. היה חשמל של התרגשות באוויר. מעמול הוא מגזין תרבות היוצא לאור כל שנה, פרי עבודה של צוות סטודנטים במחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללת ספיר, שהיו במשך שנה הכותבים, העורכים, המשכתבים והצלמים של החוברת, ותיפקדו כמערכת מגזין לכל דבר. הסטודנטים במסגרת סדנת "מגזין תרבות" בהנחייתם של בני ציפר ואסף סעדון כותבים ומפיקים את המגזין במהלך שנת הלימודים השנייה שלהם במסגרת התואר הראשון. המגזין הפעם עשיר ועבה ומרגש במיוחד, כיוון שנוצר בתקופה הקשה של משבר הקורונה.

דנה רכטמן מונתה למנהלת האגף לפיתוח משאבים וקשרי חוץ

"אני גאה להצטרף למכללה האקדמית ספיר, שמגשימה את הסיפור הציוני. ספיר היא ישראל כמו שכולנו רוצים לראותה. אפעל לקרב את הקהילה הישראלית למכללה ולתרום לפיתוחה".   לרכטמן ניסיון רב שנים בקשרי חוץ ובפיתוח משאבים באקדמיה. קודם לכן, היא שימשה כסמנכ"לית אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב. היא בעלת תואר ראשון ביחסים בינ"ל ובשפה וספרות צרפתית באוניברסיטה העברית, ובעלת תואר שני בתקשורת פוליטית בתכנית למנהלים באוניברסיטת תל-אביב.