אירוע הסיום החגיגי של הקליניקה הכלכלית כלל הצגת שמונה מיזמים אותם ליוו הסטודנטים במהלך השנה

באירוע שהתקיים במעמד נשיא המכללה, פרופ' שי פלדמן, הציגו בוגרי הקליניקה את התמונה הכלכלית של שמונה מיזמים שונים אותם הם ליוו במהלך השנה.

עבודת הקליניקה הכלכלית משכה השנה מתעניינים רבים מהמכללה ומהסביבה העסקית. הסטודנטים זכו לתשבחות רבות על עבודתם המקצועית והצגתם הרהוטה, הן מהקהל החי שהגיע והן מיושבי הזום שהיו חלק פעיל מהאירוע.

הקליניקה מתפקדת כמשרד כלכלי לומד ומספקת ייעוץ וליווי כלכלי לצוותי הפיתוח ולסטרטאפים.

סטודנטים מצטיינים מהמחלקה לכלכלה יישומית וניהול במכללה, לב ליבה של הקליניקה, מצוותים כרפרנטים כלכליים למיזמים ולפרויקטים חדשניים, צוברים ניסיון מעשי בניהול השיח הכלכלי של המיזמים, בגיבוש התמונה הכלכלית ולבסוף בהגשת מסקנות והמלצות להמשך דרכם של המיזמים.

הקליניקה פועלת בשיתוף פעולה מלא עם המחלקה לכלכלה והעומד בראשה, ד"ר שרון חדד, שמוביל את המחלקה לכלכלה על הידע האקדמי הצבור בה לחיבורים יישומיים עם עולם המעשה.

עמיעד גורביץ', מקים ומנהל הקליניקה: "הקליניקה הכלכלית היא מרכיב פעיל ומרכזי באקו-סיסטם שנבנה במרכז ח"י בספיר. הליווי והתמיכה ניתנים לאורך השנה למיזמים הצומחים במרכז ח"י בספיר, למיזמים הצומחים באזור הסמוך למכללה ולארגונים הפועלים בקמפוס ובסביבתו".

עוד על הקליניקה הכלכלית ח"י בספיר

4 תמונות מרצה וסטודנטים מציגים פרויקטים של הקליניקה הכלכלית ח"י ספיר

השקת מגזין מעמול 11

השבוע הושק גיליון 11 של המגזין ״מעמול״, על מרפסת הגג הנפלאה של תיאטרון הסימטה ביפו, על רקע הים והשחפים. היה חשמל של התרגשות באוויר. מעמול הוא מגזין תרבות היוצא לאור כל שנה, פרי עבודה של צוות סטודנטים במחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללת ספיר, שהיו במשך שנה הכותבים, העורכים, המשכתבים והצלמים של החוברת, ותיפקדו כמערכת מגזין לכל דבר. הסטודנטים במסגרת סדנת "מגזין תרבות" בהנחייתם של בני ציפר ואסף סעדון כותבים ומפיקים את המגזין במהלך שנת הלימודים השנייה שלהם במסגרת התואר הראשון. המגזין הפעם עשיר ועבה ומרגש במיוחד, כיוון שנוצר בתקופה הקשה של משבר הקורונה.

דנה רכטמן מונתה למנהלת האגף לפיתוח משאבים וקשרי חוץ

"אני גאה להצטרף למכללה האקדמית ספיר, שמגשימה את הסיפור הציוני. ספיר היא ישראל כמו שכולנו רוצים לראותה. אפעל לקרב את הקהילה הישראלית למכללה ולתרום לפיתוחה".   לרכטמן ניסיון רב שנים בקשרי חוץ ובפיתוח משאבים באקדמיה. קודם לכן, היא שימשה כסמנכ"לית אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב. היא בעלת תואר ראשון ביחסים בינ"ל ובשפה וספרות צרפתית באוניברסיטה העברית, ובעלת תואר שני בתקשורת פוליטית בתכנית למנהלים באוניברסיטת תל-אביב.