שנה ג' בביה"ס לאמנות בקיר גרפיטי ענק!

פרויקט הגמר של הסטודנטים בתכנית 'אמן מנחה בקהילה' במסגרת הקורס 'פלייסמייקינג' בהנחיית האמן והמרצה אייל אסולין.

הקיר מבטא דרך אמנות את תגובתם של הסטודנטים לקורונה ולהשפעותיה.

הפרויקט תוכנן במקור להיעשות באופקים וברהט, אך עקב הגבלות הקורונה הוחלט להעבירו לשטח המכללה, על גג ביה"ס לאמנות.

אייל אסולין, מנהל הקורס: "הקיר מייצג תגובה של הסטודנטים כאמנים צעירים בראשית דרכם לקורונה ולמה שהיא יצרה סביבה. תחושת התסכול של אי יציאה מהבית, של עבודה מרחוק, של אי היכולת לנוע בחופשיות, המשבר הכלכלי, המשבר הנפשי, המשבר האמנותי. בקיר ניתן לראות את כל המיצגים, כמו הצעקה של מונק שמבטאת תסכול מאוד גדול ואת הרצון שלנו לזעוק לשינוי ולחוויה אחרת, הכלבים של ג'ף קונס, אחד האמנים החשובים בעולם, שנסגרה במוזיאון תל אביב, אחת החשובות שנעשו פה בעשר שנים האחרונות ועקב הקורונה לא ניתן היה לבקר בה. קופת החזיר שמתייחסת למצב הפיננסי, העטלפים של באטמן, החיה שמייצגת על פי ההשערות את המקור לווירוס. כל האימג'ים מופיעים על הקיר בתוך בקבוק אלכוג'ל, אחד הסמלים הגדולים של התקופה הזאת."

סרטון קירקורונה

בית הספר לאמנות בראשות האמנית מיכל שמיר, משלב לימודי אמנות עם תואר אקדמי בתרבות- יצירה והפקה. הלימודים מעניקים ידע רב וכלים בתחום התרבות והאמנות כמו: הפקה, יצירה, הפצת תרבות והנגשת אמנות. כמו כן, מעניקים הלימודים בביה"ס לאמנות תכניות לימוד נוספות: אמן מנחה לימודי תעודה, מדריך מוסמך באמנות, מכינה באמנות, פוטותרפיה, פיסול וקדרות, ציור ורישום, אוצרות ופלייסמקינג.

תערוכת אמנות "שיניים שחורות"

תערוכה חדשה של האמנית טל שושן ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן. בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד.

פרס התרומה לאמנות הקולנוע

רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו. הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.   הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפ