בימים אלה מתקיים הקורס הבינלאומי המקוון הראשון בבית הספר לעבודה סוציאלית בהובלתה של ד"ר רבקה רנץ, בשיתוף פעולה עם היחידה לבינלאומיות בראשותה של ד"ר עמית מרנץ גל.

הקורס 'מגמות עכשוויות בעבודה סוציאלית: ישראל-גרמניה' מתקיים עם אוניברסיטת דרזן ואוניברסיטת אמדן שבגרמניה וכולל הרצאות ומצגות משותפות שמועברות באנגלית ע"י המרצים הגרמנים, ד"ר רבקה רנץ והסטודנטים בביה"ס לעבודה סוציאלית בספיר. לקראת השתתפותם בקורס עברו הסטודנטים בספיר הכנה ממוקדת על מצגות באנגלית עם הגב' אלן דנינו מהמחלקה לאנגלית.

ד"ר רבקה רנץ: "הקורס מאפשר לסטודנטים התבוננות בינלאומית על מקצוע העבודה הסוציאלית וחושף אותם למגמות עכשוויות של המקצוע הן מצד הפרקטיקה והן מצד המחקר. בנוסף מבנה הקורס נותן הזדמנות למפגשים אינטימיים באמצעות חדרים פרטיים בזום, שבהם הסטודנטים לומדים להכיר אחד את השני ולדון בסוגיות מקצועיות שונות מנקודת מבט גרמנית וישראלית. קורס זה מחזק את הקשרים הבינלאומיים הקיימים של בית הספר לעבודה סוציאלית  עם אוניברסיטאות שונות בעולם המקדמים מחקרים משותפים ומפתחים דרכי למידה חדשניים"

ד"ר עמית מרנץ גל: "גם בתקופה המורכבת הזו של קורונה אנחנו לא מוותרים על פיתוח בינלאומיות ודווקא עכשיו נפתח חלון הזדמנות מעניין לקדם קורסים מקוונים בינלאומיים. הקורס בעבודה סוציאלית מצטרף לקורסים בינלאומיים מקוונים במחלקה לאנגלית שמתקיימים כבר מספר שנים. בקורסים מסוג זה הסטודנטים זוכים להיחשף למרחב חדש וייחודי בו הם מפתחים מיומנויות שפה, כישורים של רב תרבותיות והתבוננות מזוויות נוספות על עולם התוכן האקדמי שלהם. קורסים בינלאומיים מקוונים הם אפיק חשוב באסטרטגיה לפיתוח הבינלאומיות בספיר ואנחנו עובדים על פיתוחם במחלקות נוספות."

מוסד מצטיין

המכללה האקדמית ספיר דורגה כמוסד מצטיין בסקר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות 2020. סקר של התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות לשנת 2020, מציב את המכללה האקדמית ספיר ברשימת המכללות המצטיינות, במדד שביעות הרצון מאיכות ההוראה. במסגרת הסקר, הסטודנטים נתבקשו לדרג את שביעות הרצון במוסדות השונים, בשקלול כלל הסעיפים בהם: רמת הקורסים, תכנית הלימודים, רמת המרצים והמתרגלים ועוד. המכללה האקדמית ספיר דורגה במקום השלישי מבין המכללות המתוקצבות בהן סטודנטים הביעו את רמת שביעות הרצון הגבוהה ביותר מאיכות ההוראה עם ציון של 3.04. פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא בספיר הביע סיפוק רב מתוצאות הסקר: "גאווה גדולה עבור המכללה האק

כבוד לספיר

סרט האנימציה "מטען עודף" זכה במקום הראשון בתחרות לסרט אנימציה קצר בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה. סרט נוסף שהתקבל לתחרות הוא 'כאפות' של היוצר אדם מגרלה. שני הסרטים הוצגו לאחרונה במסגרת תחרות סרטי בוגרים.ות בפסטיבל קולנוע דרום. 'מטען עודף', הסרט בן שש דקות של היוצרת עינת קשת, מספר על רעות שקופצת על ההזדמנות לטוס לאירוע משפחתי עם אביה, חיים, בסן פרנסיסקו. בדרך, האינטראקציה ביניהם חושפת את הדימוי הספציפי שיש לחיים עבור בתו, אותו הוא רוצה להציג באירוע. רעות מגלה כי היא שונה מאותו הדימוי, ואביה אינו מודע לכך.