כנס וירטואלי של מרכז החדשנות והיזמות שבמכללה האקדמית ספיר ועמותת 'יוזמות עתיד'

לראשונה הוצגו ממצאים ראשונים להתמודדות היזמים בדרום עם משבר הקורונה

יותר מ-28,000 עסקים נסגרו מתחילת השנה, התחזיות מצביעות שעד סופה של השנה למעלה מ-80,000 עסקים יסגרו. 82% מהעסקים שנסגרו הם עסקים קטנים.

ביום ד' האחרון התקיים כנס וירטואלי של המכללה האקדמית ספיר, מרכז היזמות והחדשנות 'ח"י בספיר' ועמותת יוזמות עתיד במטרה לצמצם את מספר העסקים שיסגרו עד סוף השנה, בהשתתפות עשרות אנשי מקצוע בתחום היזמות ובעלי עסקים מהדרום.

ד"ר אוהד שקד, ראש ההתמחות לשיווק טכנולוגיות, מידע ותקשורת במחלקה לשיווק טכנולוגי במכללת ספיר הציג לראשונה ממצאים ראשונים להתמודדות היזמים בדרום עם משבר הקורונה כתוצאה ממחקר המובל על ידו, בשיתוף עם חוקרים מהמחלקה לשיווק טכנולוגי והמכללה לכלכלה של מכללת ספיר.

לאחר מכן, המשתתפים בכנס חולקו לשולחנות חשיבה בנושאים שונים בזום, בהם חיזוק היזמות בקרב נשים, חיזוק התמיכה הקהילתית, חיזוק הכלים הניהוליים והתמיכה המקצועית של העסק הקטן, עידוד החשיבה היזמית בפריפריה ועוד, לחשיבה וייזום פתרונות למקבלי החלטות. לאחר מכן הוצגו פתרונות ומיזמים שיעזרו לבעלי עסקים לצלוח את משבר.

כל ההמלצות שגובשו בכנס יועברו לקבינט הקורונה ומל"ל.

ניסים בר-אל, יו"ר ומייסד עמותת 'יוזמות עתיד': הכוח המניע של כלכלה בעולם בכלל ובישראל בפרט הם העסקים הקטנים והזעירים. היעילות והתפקוד של המשק נמדד על פי היעילות של העסקים הקטנים ולכן יש חשיבות אדירה לעסקים אלו.  הקורונה ככל הנראה לא תיעלם בקרוב, על היזמים להיערך בצורה מבוססת ולחשוב מחוץ לקופסא ומחוץ לנורמה הרגילה בה עובדים כיום. כל עולם העסקים הקטנים והזעירים מתמודד עם תקופה מאתגרת ומי שיבין שצריך להתמודד עם התקופה באופן עצמאי ונכון, מובטחת לו הצלחה ורווחה. על היזמים לא לבנות על הממשלה ועל סיוע, אלא לבנות על עצמם."

סגירת מעגל

דני גבע ששיחק בסדרה 'פרשת השבוע' של רני בלייר, נכנס כעת לנעליו ויחליף אותו בתור ראש מסלול משחק בבית הספר לאמנויות הקול והמסך גבע, אשר הצטרף כמרצה לסגל בית הספר ב-2019, הוא שחקן במה ומסך ותיק ומנוסה, בוגר "בית צבי", הופיע בסרטים ובסדרות "קרוב לבית", "שנת אפס", "תיק סגור", "חדר מלחמה", "זנזורי", "החממה" ועוד רבים. זוהי סגירת מעגל עבור גבע, אשר  שיחק בסדרה 'פרשת השבוע' אותה יצר וביים רני בלייר.

ד"ר גיל בוצר פתח את הכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג

ד"ר גיל בוצר, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי, שימש דובר מרכזי בכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג שנערך זו השנה ה-17 באוניברסיטת ,Oxford Brookes אנגליה. במסגרת הרצאתו, שפתחה את הכנס, הציג בוצר את תמונת המצב הנוכחית של חקר האימון בארגונים, באמצעות אינטגרציה של ממצאי סקירות ספרות שיטתיות ומחקרי מטא-אנליזה שפורסמו במהלך העשור האחרון. בוצר הציג מפה מקיפה של המחקר בתחום המציגה את הטריטוריות הנחקרות ביותר ומצביעה על שטחים שדורשים ביסוס נוסף או שטחים שטרם נחקרו ומסגרת מארגנת של אימון במקום העבודה המתארת את גורמי ההקשר, הקלט והתהליך  והקשר שלהם לתוצאות האימון.