כנס וירטואלי של מרכז החדשנות והיזמות שבמכללה האקדמית ספיר ועמותת 'יוזמות עתיד'

לראשונה הוצגו ממצאים ראשונים להתמודדות היזמים בדרום עם משבר הקורונה
 
יותר מ-28,000 עסקים נסגרו מתחילת השנה, התחזיות מצביעות שעד סופה של השנה למעלה מ-80,000 עסקים יסגרו. 82% מהעסקים שנסגרו הם עסקים קטנים. 

ביום ד' האחרון התקיים כנס וירטואלי של המכללה האקדמית ספיר, מרכז היזמות והחדשנות 'ח"י בספיר' ועמותת יוזמות עתיד במטרה לצמצם את מספר העסקים שיסגרו עד סוף השנה, בהשתתפות עשרות אנשי מקצוע בתחום היזמות ובעלי עסקים מהדרום.
 
ד"ר אוהד שקד, ראש ההתמחות לשיווק טכנולוגיות, מידע ותקשורת במחלקה לשיווק טכנולוגי במכללת ספיר הציג לראשונה ממצאים ראשונים להתמודדות היזמים בדרום עם משבר הקורונה כתוצאה ממחקר המובל על ידו, בשיתוף עם חוקרים מהמחלקה לשיווק טכנולוגי והמכללה לכלכלה של מכללת ספיר. 
 
לאחר מכן, המשתתפים בכנס חולקו לשולחנות חשיבה בנושאים שונים בזום, בהם חיזוק היזמות בקרב נשים, חיזוק התמיכה הקהילתית, חיזוק הכלים הניהוליים והתמיכה המקצועית של העסק הקטן, עידוד החשיבה היזמית בפריפריה ועוד, לחשיבה וייזום פתרונות למקבלי החלטות. לאחר מכן הוצגו פתרונות ומיזמים שיעזרו לבעלי עסקים לצלוח את משבר.

כל ההמלצות שגובשו בכנס יועברו לקבינט הקורונה ומל"ל.

ניסים בר-אל, יו"ר ומייסד עמותת 'יוזמות עתיד': הכוח המניע של כלכלה בעולם בכלל ובישראל בפרט הם העסקים הקטנים והזעירים. היעילות והתפקוד של המשק נמדד על פי היעילות של העסקים הקטנים ולכן יש חשיבות אדירה לעסקים אלו.  הקורונה ככל הנראה לא תיעלם בקרוב, על היזמים להיערך בצורה מבוססת ולחשוב מחוץ לקופסא ומחוץ לנורמה הרגילה בה עובדים כיום. כל עולם העסקים הקטנים והזעירים מתמודד עם תקופה מאתגרת ומי שיבין שצריך להתמודד עם התקופה באופן עצמאי ונכון, מובטחת לו הצלחה ורווחה. על היזמים לא לבנות על הממשלה ועל סיוע, אלא לבנות על עצמם."

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.