חברי קבוצת ״פרוטקטיב אדג", בהם מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר, הלכו לישון השבוע במוסדות התרבות הסגורים: ספריית בית אריאלה, מוזיאון תל אביב לאמנויות, תיאטרון הקאמרי, ובית האופרה, ומפנים זרקור לענף הנמצא בסכנת התמוטטות.

בעקבות משבר הקורונה, כבר למעלה מחצי שנה שעולם התרבות כיבה את האורות והלך לישון.

למשך שלושה ימים, החל מאתמול (שני) ועד יום חמישי, 9-12 בנובמבר, בין השעות 20:00 בערב עד 8:00 בבוקר, חברי קבוצת פרוטקטיב אדג' פתחו בפרויקט שהופך את מוסדות התרבות לחללי שינה. האמנים מתארחים וישנים בשקי שינה בחללים המיותמים של תיאטרון הקאמרי, בית האופרה, ספריית בית אריאלה ומוזיאון תל-אביב.

בקבוצת פרוטקטיב אדג', השייכת לגלריית שלוש בתל אביב–יפו חברים: ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר והאמנית - מיכל שמיר, האוצרת ויועצת ראש עיריית תל אביב-יפו לאמנות - רויטל בן-אשר פרץ, אמן הווידיאו - יואב כהן, והכוריאוגרף והרקדן - סהר עזימי. למהלך הנוכחי הצטרפה לקבוצה בעלת גלריית שלוש - נירה יצחקי.

במהלך ארבעת ימי הפעילות השתתפו: ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי, מנכ"לי מוסדות התרבות, השחקנית מיה דגן, השחקן רמי ברוך, הסופר יהודה אטלס, זמרת האופרה עידית זמיר, ועוד.

לדברי מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר: "אחרי ש"כבו כל האורות" ובאמת שכבתי לבד בשק שינה הבנתי את עומק החוויה. לראות את האולם העצום מואר באורות חלשים, נוצרה תחושה של סוף העולם. חשבנו על פרויקט עוד לפני הקורונה, אך משבר הקורונה מציף סוגיית קשות לאופן שבו אנחנו כחברה מפנים משאבים של תשומת לב וכסף לאמנות, מציבה מראה לאובדן הרוח לזילות במקצועות הרוח".

צילום: אפרת מזור

תערוכת אמנות "שיניים שחורות"

תערוכה חדשה של האמנית טל שושן ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן. בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד.

פרס התרומה לאמנות הקולנוע

רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו. הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.   הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפ