רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו

ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו.

הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.
 
הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפגשו עם סנדיפ מרוואה, הבעלים של אולפני מרווה ונשיא הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA.

באולפנים, בלייר העביר בין היתר שיעור בנושא יחסי בימוי משחק ועשרת המחויבויות המתבקשות משחקן, שלום שטרית הקרין את סרטו הדוקומנטרי "הפנתרים השחורים מדברים" ושניהם השתתפו בסשן ארוך של שאלות ותשובות מול הסטודנטים.  

במכתב הזכייה נכתב כי לביקור של בלייר ושלום שטרית חשיבות רבה בחיזוק הקשר התרבותי בין המדינות. הסיור בהודו היה פרי ארגון ומימון השגרירות הישראלית בהודו בניצוחה של נספחת התרבות ראומה מנצור.

תעודת הוקרה לרני בלייר

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

חדש על המדף מוטי גיגי
ספר חדש באנגלית לד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת: Relations between Development Towns and Kibbutzim אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים-יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן. ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער-הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים.
יריד משפטים 2025
אתמול התקיים יריד ההתמחויות השנתי במכללה האקדמית ספיר, במסגרתו נערכה היכרות בין סטודנטים משנה ג' בבית הספר למשפטים לבין 30 משרדים פרטיים מובילים וגופים מהמגזר הציבורי, במטרה לאפשר השתלבות בהתמחויות כבר במהלך השנה האקדמית. באירוע נכחו כ־100 סטודנטים, המחפשים את מסלול ההתמחות המתאים להם, אותו הם נדרשים לבצע כחלק מתוכנית הלימודים. הסטודנטים נפגשו עם נציגי המשרדים והגופים השונים, שמעו על אפשרויות ההשתלבות, והתרשמו מקרוב מאופי העבודה והצרכים בשוק התעסוקה. לסטודנטיות ולסטודנטים ניתנה האפשרות לקיים שיחות אישיות עם נציגי הארגונים, לבחון מסלולי קליטה עתידיים וליצור קשרים מקצועיים כבר במהלך הלימודים.