תערוכה חדשה של האמנית טל שושן

ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן.

בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד. גופים מוזרים במצבים של ריקבון וקריסה, או על סף לידה ובקיעה.

מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר ואוצרת התערוכה:  טל שושן עובדת עם חומרי טקסטיל ופרקטיקות טקסטיליות אותם היא ממציאה בעצמה. פעולה נדירה ולא אופיינית לאמנים של המאה הנוכחית. אמנים היום משתמשים  ב"רדי מייד" בין אם זה גרוטאה שנאספה מהרחוב, לוח דיקט שנרכש, בד קנבס יקר או שפורפרות צבע. הכל היום מגיע מוכן  וגנרי. שושן מתעקשת לייצר את מרבית החומרים איתם היא עובדת  בעצמה. פעולה זו מזכירה את המדען, הכימאי המסנתז היום חומרים חדשים במעבדתו  או את האלכימאים של ימי הביניים, אלו שעמלו במסתרים לייצר זהב במטודות ששילבו חשיבה מחקרית יחד עם לחשים וקסמים. עבודתם של אלכימאים אלו מזכירה את העשייה האמנותית עצמה. עשייה שיש בה הרבה דמיון ו"שאר רוח" וכמעט כלום תכליתי.

החומרים ששושן מייצרת במעבדה/סטודיו שלה, להבדיל מאותו זהב נכסף אותו חיפשו האלכימאים, הם חומרים זולים פשוטים, - סוגים שונים של פלסטיקים וניילונים שעברו התכה בטמפרטורה גבוהה, באמצעות מבער תעשייתי. שושן יוצרת מבנים פיסוליים ומתיכה אל תוכם את החומר הפלסטי. החימום מעוות ומשפיע על פני השטח. כך מתקבל מרקם אינטנסיבי ובוהק המרמז על סינטטיות חומרית ומקורות אורגניים, אך מזכיר מוצרים כמו נפט, זפת וכו'.

*אירנה גורדון כותבת על כך יפה: "ארץ פלאות של הנפש הבאה לידי ביטוי גופני, כאילו הפשילה טל את הפנים הסמוי, ונתנה לפצעי הנפש ביטוי בגוף, בחפצים המוכנים ששונו עד דק."

טל שושן: ילידת 1969, בוגרת לימודי תואר שני ב-Wimbledon School of Art, לונדון ולימודי B.A באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, במחלקה לצורפות ואביזרי לבוש. שושן עמדה בראש תחום לבוש ואביזרים בחוג לעיצוב בסמינר הקיבוצים, היא זוכת פרס אוסקר הנדלר, והשתתפה בתערוכות יחיד וקבוצתיות רבות בארץ ובחו"ל.

לתמונות מהתערוכה

התערוכה תתקיים בין 1-29.12.2020
גלריית בית הספר לאמנות המכללה האקדמית ספיר
בימי א'-ה': משעה 8:00 עד 18:45
בימי ו': משעה 8:00 עד 11:45 

לאור ההגבלות ולמען שמירה על הנחיות התו הסגול, יש לתאם הגעה לתערוכה:
מיכל שמיר vanmil@zahav.net.il | אריאלה מנקר ariellam@sapir.ac.il | או בטלפון: 077-9802396

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

מסורת פרסי ההוגנות המגדרית במכללת ספיר נמשכת. גם השנה נשלחו הצעות רבות מכל קהילת ספיר: סגל אקדמי ומנהלי, סטודנטיות וסטודנטים, אשר הכילו רעיונות מגוונים לשיפור ההוגנות המגדרית במכללה.
חדש על המדף
צדיקות למהדרין: נשים מהאמיש ונשים חרדיות מתדיינות עם המדיה Strictly Observant: Amish and Ultra-Orthodox Jewish Women Negotiating Media "מקובל לחשוב שנשים מהאמיש ונשים חרדיות הן שמרניות, צייתניות וכנועות. המחקר המשווה שערכתי מלמד שהמציאות מורכבת הרבה יותר." כיצד הצליחה חוקרת ישראלית להיכנס אל קהילת האמיש בפנסילבניה, אחת הקהילות הסגורות והמסקרנות ביותר בעולם? איך חיה יהודייה שומרת מצוות בבית נוצרי, שבו שומן חזיר מופיע בכל מתכון? כיצד הסכימו נשות האמיש לשתף פעולה עם מחקר אקדמי? איך מנהלים מחקר בחווה מבודדת, ללא חשמל וללא אינטרנט? כיצד מפיצים שאלונים עם סוס ועגלה, בקהילה שבה אין מכוניות?