תערוכה חדשה של האמנית טל שושן

ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן.

בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד. גופים מוזרים במצבים של ריקבון וקריסה, או על סף לידה ובקיעה.

מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר ואוצרת התערוכה:  טל שושן עובדת עם חומרי טקסטיל ופרקטיקות טקסטיליות אותם היא ממציאה בעצמה. פעולה נדירה ולא אופיינית לאמנים של המאה הנוכחית. אמנים היום משתמשים  ב"רדי מייד" בין אם זה גרוטאה שנאספה מהרחוב, לוח דיקט שנרכש, בד קנבס יקר או שפורפרות צבע. הכל היום מגיע מוכן  וגנרי. שושן מתעקשת לייצר את מרבית החומרים איתם היא עובדת  בעצמה. פעולה זו מזכירה את המדען, הכימאי המסנתז היום חומרים חדשים במעבדתו  או את האלכימאים של ימי הביניים, אלו שעמלו במסתרים לייצר זהב במטודות ששילבו חשיבה מחקרית יחד עם לחשים וקסמים. עבודתם של אלכימאים אלו מזכירה את העשייה האמנותית עצמה. עשייה שיש בה הרבה דמיון ו"שאר רוח" וכמעט כלום תכליתי.

החומרים ששושן מייצרת במעבדה/סטודיו שלה, להבדיל מאותו זהב נכסף אותו חיפשו האלכימאים, הם חומרים זולים פשוטים, - סוגים שונים של פלסטיקים וניילונים שעברו התכה בטמפרטורה גבוהה, באמצעות מבער תעשייתי. שושן יוצרת מבנים פיסוליים ומתיכה אל תוכם את החומר הפלסטי. החימום מעוות ומשפיע על פני השטח. כך מתקבל מרקם אינטנסיבי ובוהק המרמז על סינטטיות חומרית ומקורות אורגניים, אך מזכיר מוצרים כמו נפט, זפת וכו'.

*אירנה גורדון כותבת על כך יפה: "ארץ פלאות של הנפש הבאה לידי ביטוי גופני, כאילו הפשילה טל את הפנים הסמוי, ונתנה לפצעי הנפש ביטוי בגוף, בחפצים המוכנים ששונו עד דק."

טל שושן: ילידת 1969, בוגרת לימודי תואר שני ב-Wimbledon School of Art, לונדון ולימודי B.A באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, במחלקה לצורפות ואביזרי לבוש. שושן עמדה בראש תחום לבוש ואביזרים בחוג לעיצוב בסמינר הקיבוצים, היא זוכת פרס אוסקר הנדלר, והשתתפה בתערוכות יחיד וקבוצתיות רבות בארץ ובחו"ל.

לתמונות מהתערוכה

התערוכה תתקיים בין 1-29.12.2020
גלריית בית הספר לאמנות המכללה האקדמית ספיר
בימי א'-ה': משעה 8:00 עד 18:45
בימי ו': משעה 8:00 עד 11:45 

לאור ההגבלות ולמען שמירה על הנחיות התו הסגול, יש לתאם הגעה לתערוכה:
מיכל שמיר vanmil@zahav.net.il | אריאלה מנקר ariellam@sapir.ac.il | או בטלפון: 077-9802396

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה