חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום)

בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני.

לעמוד החממה

החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט.

חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים. בסיום החממה, ארבעת הפרויקטים הנבחרים יוצגו באירוע פיצ’ינג שיתקיים השנה באופן חד פעמי במתכונת אונליין.

במסגרת החממה, יועברו סדנאות מקצועיות על ידי מנטורים מובילים מתעשיית הקולנוע הישראלית והאירופית, בהם הבמאי ויועץ התסריט נדב לפיד, המפיק אמיר הראל (למה הפקות), המפיצה וירג'יני דבסה (אלפא ויוילט), גיום מנגה (3continemts) ושרי תורג'מן. שיאה של החממה הוא אירוע הפיצ'ינג, בו משתתפי הסדנה מציגים את הפרויקטים שלהם בפני אנשי ונשות תעשייה ישראלים ובינלאומיים.

הפרויקטים שנבחרו לקחת חלק במהדורת "סטודיו דרום" 2021:
"ההתאבדות השניה של תום" | במאית קרני הינמן, מפיקה סיון ורדינה
"בית" | במאית אור סיני מפיקה עדי בר יוסף
"המדונה של הפרחים הפרחים" | במאי עומר טובי, מפיק גיל סימה
"המאסטרו" | במאי יונתן פרץ מפיק קובי עזרן

תמיר הוד, מנהל פסטיבל קולנוע דרום ומיכל לביא, מנהלת אמנותית: "כבוד גדול עבור פסטיבל קולנוע דרום ובית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להפיק ולקיים בישראל את סטודיו דרום - אחת מ-6 החממות הבינלאומיות שמקיים פסטיבל שלוש היבשות ברחבי העולם - זו השנה השישית.

בשנים האחרונות היתה חממת סטודיו דרום בישראל למקפצה משמעותית עבור יוצרות ויוצרים בישראל להשלים את סרטיהם/ן ולהגיע איתם ללב התעשייה האירופית.

אנחנו מתרגשים להוסיף לסוללת המנטורים/יות של הסטודיו את הבמאי נדב לפיד והמפיק אמיר הראל, אנשי מפתח בתעשיית הקולנוע בישראל ובעולם, ואת וירג'יני דבסה מחברת ההפצה "אלפא ויולט", אחת המפיצות הבולטות בשוק האירופי.

השנה, בתוך טירוף הקורונה, החממה תתקיים באופן מקוון- ואנו נעשה כל שנוכל כדי שתהיה חמה וקרובה מתמיד."

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.