דני גבע ששיחק בסדרה 'פרשת השבוע' של רני בלייר, נכנס כעת לנעליו ויחליף אותו בתור ראש מסלול משחק בבית הספר לאמנויות הקול והמסך

דני גבע

גבע, אשר הצטרף כמרצה לסגל בית הספר ב-2019, הוא שחקן במה ומסך ותיק ומנוסה, בוגר "בית צבי", הופיע בסרטים ובסדרות "קרוב לבית", "שנת אפס", "תיק סגור", "חדר מלחמה", "זנזורי", "החממה" ועוד רבים. זוהי סגירת מעגל עבור גבע, אשר  שיחק בסדרה 'פרשת השבוע' אותה יצר וביים רני בלייר. גבע יביא עמו לסדנאות המשחק בספיר את נסיונו העשיר ואת כל עולם המשחק הישראלי התוסס והפורח.

רני בלייר, ראש התכניות לתואר ראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר: "דני גבע הוא שחקן אדיר ומורה למשחק למסך וכן בוגר מכללת ספיר, מאז פרשת השבוע שם עבדנו ביחד הוא כשחקן ואני כבמאי, נכרכו דרכינו ואני יותר מאושר שהוא לוקח על עצמו את תפקיד ראש המסלול למשחק למסך ויצירה בבית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, המסלול הוקם על ידי לפני שלוש שנים, כעת יעבור לניהולו של דני וישחרר אותי להתפנות לניהול המחלקה כולה ביתר שאת".

צילום דני גבע: זוהר שטרית

חדש על המדף: שמש בכיסים

שמש בכיסים, ספר חדש לד"ר מיכל גטניו־קאלוש, מרצה בביה"ס לעבודה סוציאלית הספר הוא שילוב של סיפור אישי וסיפור הדרכה להתמודדות מיטבית עם משברים. ד"ר מיכל גטניו־קאלוש מתארת כיצד התמודדה עם נפילתו של חבר בפעילות מבצעית בלבנון ב־28.2.1999. באמצעות קטעי יומן שכתבה במשך 20 השנים שעברו מאז, היא מנסה להתחקות אחר התנהלותה, ולהבין כיצד התגברה על המשבר; בכנות וברגישות היא חושפת את תהליך הגילוי, הטיפול וההחלמה. הכותבת משלבת בין כתיבת פרוזה לכתיבה מדעית, בין רגשות ומחשבות לממצאי מחקרים.

"בדמותה" בפסטיבל אוברהאוזן בגרמניה

"בדמותה" סרטה של יעל סולומונוביץ', בוגרת מסלול אנימציה בבית הספר לאומנויות הקול והמסך, התקבל לפסטיבל הקצרים הבינלאומי Oberhausen שבגרמניה בסרט, סולומונביץ מציגה, דרך צילומי עירום חושפניים, את גוף האישה כעולם מרהיב אך גם אפל וכואב. מסרט על כאב ושנאה עצמית הוא גדל והפך לסרט על נשיות.