לראשונה בדרום ייפתח מרחב עבודה שבו אמנים ויוצרים מהדרום יוכלו לעבור וליצור לצד הסטודנטים של המכללה האקדמית ספיר

בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר פותח בית, באמצעות חלל עבודה בעלות סמלית,  לאמנים ויוצרים מהדרום.

מרחב העבודה החדש והייחודי נפתח בעקבות תרומה נדיבה מאוד של ציוד לאמנות בשווי אלפי שקלים  מעמותת "בסיס לאמנות לתרבות". הנהלת  העמותה החליטה לתרום את כל  הציוד לאחר שבית הספר "בסיס" נסגר לפני חצי שנה. במטרה שישרת אמנים ויוצרים נוספים.

הנהלת הקרן בשיתוף בית הספר לאמנות בספיר החליטה לייצר מרחב שבו אמנים ויוצרים מהדרום יוכלו לעבור וליצור לצד הסטודנטים של ספיר. העבודה תתאפשר בסדנאות הקרמיקה, הפיסול בעץ, ברזל, שעווה יציקות ועוד. השימוש בסדנאות ובציוד הוא ללא עלות אך תלוי בהרשמה מראש ובדמי רצינות וביטוח.

תחילת הפעילות - בימי שני, בין השעות 13:00-19:00 ובימי רביעי בין השעות 10:00-15:00.

בימים אלו בית הספר לאמנות יוצא בהזמנה מרגשת  לבוגרי בית הספר, לאמנים ויוצרים מהסביבה לקחת חלק בפרויקט פתוח זה. בבית הספר מתקיימות גם פעילויות תרבותיות נוספות, הרצאות, ימי עיון וכמובן הגלריה הוותיקה שכולם יהיו זמינים לבאי הסדנאות.

בית הספר לאמנות של המכללה האקדמית ספיר, היחיד ללימודי אמנות באזור הדרום, רואה באמנות החזותית חלק ממכלול תרבותי ביקורתי חשוב, ומנוף לדיון ועשייה אמנותית וחברתית משמעותית. ביה"ס שואף לאתגר את יחסי שדה האמנות והפריפריה בארץ, ולהפוך את אזור הדרום למרכז של תרבות ואמנות עם דגש חברתי וקהילתי.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה