לראשונה בדרום ייפתח מרחב עבודה שבו אמנים ויוצרים מהדרום יוכלו לעבור וליצור לצד הסטודנטים של המכללה האקדמית ספיר

בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר פותח בית, באמצעות חלל עבודה בעלות סמלית,  לאמנים ויוצרים מהדרום.

מרחב העבודה החדש והייחודי נפתח בעקבות תרומה נדיבה מאוד של ציוד לאמנות בשווי אלפי שקלים  מעמותת "בסיס לאמנות לתרבות". הנהלת  העמותה החליטה לתרום את כל  הציוד לאחר שבית הספר "בסיס" נסגר לפני חצי שנה. במטרה שישרת אמנים ויוצרים נוספים.

הנהלת הקרן בשיתוף בית הספר לאמנות בספיר החליטה לייצר מרחב שבו אמנים ויוצרים מהדרום יוכלו לעבור וליצור לצד הסטודנטים של ספיר. העבודה תתאפשר בסדנאות הקרמיקה, הפיסול בעץ, ברזל, שעווה יציקות ועוד. השימוש בסדנאות ובציוד הוא ללא עלות אך תלוי בהרשמה מראש ובדמי רצינות וביטוח.

תחילת הפעילות - בימי שני, בין השעות 13:00-19:00 ובימי רביעי בין השעות 10:00-15:00.

בימים אלו בית הספר לאמנות יוצא בהזמנה מרגשת  לבוגרי בית הספר, לאמנים ויוצרים מהסביבה לקחת חלק בפרויקט פתוח זה. בבית הספר מתקיימות גם פעילויות תרבותיות נוספות, הרצאות, ימי עיון וכמובן הגלריה הוותיקה שכולם יהיו זמינים לבאי הסדנאות.

בית הספר לאמנות של המכללה האקדמית ספיר, היחיד ללימודי אמנות באזור הדרום, רואה באמנות החזותית חלק ממכלול תרבותי ביקורתי חשוב, ומנוף לדיון ועשייה אמנותית וחברתית משמעותית. ביה"ס שואף לאתגר את יחסי שדה האמנות והפריפריה בארץ, ולהפוך את אזור הדרום למרכז של תרבות ואמנות עם דגש חברתי וקהילתי.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.