בתחילת החודש התקיימה פרידה מרגשת מזוהר אביטן, ראש המרכז הקדם אקדמי, שיצא לגמלאות אחרי 44 שנים בתפקיד.

זוהר, בן 67  עובד במכללה משנת 1977, שנה לאחר הקמת מכללת הנגב ע"ש ספיר. את המכינות הקדם אקדמיות החל לנהל עם ייסודן בשנת 1982. שימש מעל עשור כיו"ר ועד מנהלי המכינות ובין פעולותיו היו העברת האחריות למכינות בישראל ממשרד החינוך למשרד להשכלה גבוהה – ועדת התכנון והתקצוב (ות"ת). כחלק מפעילויותיו הרבות בספיר, זוהר חבר בחבר הנאמנים של ספיר ובוועד המנהל של בית-הספר להנדסאים בספיר. הוא גם הקים את פורום הרמחי"ם לפני כ-8 שנים: פורום לא-פורמלי המתכנס מדי חודש ומהווה מסגרת לדיון חופשי של הרמחי"ם, להכרות עם בעלי תפקידים במכללה ולהכרות קרובה בין המחלקות השונות בה.

זוהר נולד בעיר פס במרוקו בשנת 1954. ועלה לארץ, לשדרות - בה חי עד היום, ב-1956 יחד עם הוריו ושתי אחיותיו הגדולות ממנו. אביטן נשוי, אב לשלושה בנים וסבא לשתי נכדות.
שלושת בניו למדו במכללת בספיר: בנו הבכור אלעד סיים לימודי משפטים בספיר והוסמך כעו"ד. בנו האמצעי איתי למד במחלקה לתקשורת במסלול המשולב עם הנדסאים ושימש כיו"ר אגודת הסטודנטים. בנו הצעיר דור סיים לימודי מחשבים במכללה וכיום הוא עובד בחברת היי-טק.

במהלך השנים צבר זוהר שישה תארים בהם שני תארים שניים. כעת הוא נמצא בשלבים סופיים של דוקטורט במדעי-המדינה באוניברסיטת תל-אביב.

כבר מתגעגעים!

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.