לאחרונה התקיים סיור אנשי סגל מספיר בכפר ברא. סיור זה היווה סיכום של קורס ערבית מדוברת, שהועבר לסגל אקדמי ומנהלי מטעם התקווה הישראלית בספיר.

הקורס, בהנחיית המרצה ד"ר כמאל ריאן (מנחה "תעלם ותכלם" בחינוכית), נפתח כמענה לצורך שעלה בשנה שעברה במסגרת מפגשי "גוונים באקדמיה" לסגל מנהלי, להבין טוב יותר את אוכלוסיית הסטודנטים הערבים, הלומדים בספיר ומהווים כ-10% מאוכלוסיית הסטודנטים שלנו.
הקורס, שהתקיים בזום, עקב אילוצי התקופה, שילב לצד לימוד השפה, גם לימוד מנהגים והבנת התרבות של האוכלוסייה הערבית בישראל.

הסיור בכפר ברא שבשרון, היה יוזמה מבורכת של ד"ר כמאל, שרצה להפגיש בין הסגל של ספיר לבין החברה והכפר בה הוא גר. בסיור נפגשנו עם זוהר ויסמן, מנהלת המתנ"ס, צוות בית הספר "מחבה" לתלמידי יסודי על הרצף האוטיסטי: איה פדילה עאסי מנהלת ביה״ס, פאתן ריאן מזכירת ביה״ס ואשתו של ד"ר ריאן, והמורות סוהא מתאמי והנאדי עאסי.אחרי בית הספר המיוחד והמושקע, המשכנו לפגישה מעניינת עם מחמוד עאסי - ראש המועצה, משם ביקרנו במסגד וסיימנו באירוח ביתי נדיב בביתם של פאתן, כמאל ובניהם.

זוהר אביטן, ממונה התקווה הישראלית בספיר, סיכם את הקורס ואת הביקור: "המרצה בקורס שילב באופן מופלא בין ידיעת השפה להבנת החברה הערבית בארץ ישראל" והתפתחותן של מילים בשיח היומיומי. לידיעת השפה חשיבות רבה לדו-קיום חברתי בין בני אדם. לצערי, עקב סיבות פוליטיות, ידיעת השפה הערבית לצד השפה העברית (או בסדר הפוך) לא מתקיימת פה כמו במדינות מתוקנות דוגמת קנדה (צרפתית ואנגלית) או בלגיה (פלמית וצרפתית). אני מקווה, שהצעד שעשינו בתקווה הישראלית יגבר על הרצון להכיר את השפה ובעקבותיה גם להתוודע לתרבות של 20% מאזרחי ישראל."

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

בניין הנדסאים ממעוף הציפור
המכללה הטכנולוגית להנדסאים ספיר ממשיכה להוביל באחוזי הדפלום עם דירוג כמות בוגרים מהגבוהים בארץ לפי דירוג של מה"ט במשרד העבודה בכך היא ממשיכה להיות מוגדרת כ"מכללה ירוקה". הישג זה משקף יותר מ-35 שנה של עשייה מקצועית ושאיפה למצויינות של סגל המכללה הטכנולוגית להנדסאים ספיר ושל הסטודנטים שלנו. הגדרת המכללה הטכנולוגית להנדסאים ספיר כמכללה ירוקה, מקנה למכללה המשך חופש בהתאמת תכניות הלימוד בהתאם לצורכי התעשייה, גיוס סגל מרצים עם נסיון תעסוקתי עשיר, המאפשר שילוב של תיאוריה עם למידה מהתעשייה ובכך נהנים הסטודנטים מלימודים במכללה, שעוסקת בעיקר בהכנתו לשוק העבודה בזמן אמת. דודו שלמה, מנהל המכללה הטכנולו
ד"ר מוטי גיגי
לאחרונה התקיים במכללה האקדמית ספיר כנס ייחודי בנושא בינה מלאכותית במחקר ובפרקטיקה. הכנס נערך ביוזמת קהילת הסוציולוגיה הדיגיטלית של האגודה הסוציולוגית הישראלית ,בראשות יו"ר הקהילה ד"ר האמה אבו-קשק, ובשיתוף המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר והאגודה הישראלית לתקשורת. את הכנס הנחה ד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת בספיר, ובמהלכו הוצגו מחקרים מרתקים שעסקו בהשלכות וביישומים של בינה מלאכותית בתחומים מגוונים ובהם: בריאות, חינוך והשכלה גבוהה. במהלך הכנס התקיימו דיונים מעמיקים שעסקו באתיקה בעידן האלגוריתמים ובשאלות קריטיות סביב אחריות, שקיפות והשלכות חברתיות של מערכות מבוססות בינה מלאכותית.