בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, אשר שינה את יצירת המסך בישראל, חוגגים שני עשורים

פסטיבל קולנוע דרום מציג תכנית אמנותית עשירה ומרגשת של סרטי בוגרים, קולנוע ישראלי ובינלאומי עכשווי, שתכלול בין היתר: אירוע פתיחה מרגש עם הקרנה של הסרט "מחברות שחורות" של שלומי אלקבץ וטקס הסרת הלוט לרחוב ע"ש רונית אלקבץ ליד הסינמטק בעיר שדרות; פוקוס כריס לנדרת'; פוקוס ארי פולמן; פוקוס קולנוע קפריסאי; סרטי ביכורים בינלאומיים; תחרות קולנוע קצר; תחרות קולנוע דרום חדש; אירוע פיצ'ינג טלוויזיה מיוחד בהשתתפות אנשי ונשות תעשיית הטלוויזיה בישראל ועוד ועוד.

פסטיבל קולנוע דרום, מיסודו של בית הספר לאומנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, ובשיתוף עיריית שדרות, מועצה אזורית שער הנגב וסלקום, יתקיים בין התאריכים 17-21.10 בסינמטק שדרות ויכלול שורה של אירועי קולנוע - מהקרנות סרטי בוגרים, סרטים בינלאומיים בהקרנות בכורה, ועד לאירועי תעשיה רחבים שנועדו לפתוח ולפרוץ גבולות.

הפסטיבל הינו האירוע הקולנועי המשמעותי ביותר שמקיימת מכללת ספיר, והוא מסמל את חזית שיתוף הפעולה התרבותי בין ספיר לשדרות.  

פרופ׳ סמי שלום שטרית, יו״ר הפסטיבל וראש ביה״ס לאמנויות הקול והמסך: "הפסטיבל נוסד לפני שני עשורים על ידי מכללת ספיר, אשר כמה שנים קודם גם יזמה את הקמת הסינמטק בשדרות. בתחילה הוא שימש במה להצגת סרטי הבוגרים שלנו ואט אט נוספו לו פנים נוספים כמו קולנוע ישראלי, קולנוע תיעודי, סרטי בכורה, קולנוע בינלאומי עם אורחים בינלאומיים וכמובן מופעי מוזיקה, שירה ואמנויות שונות. הפסטיבל צמח והיה לפסטיבל בינלאומי ייחודי המוכר בארץ ובעולם כפסטיבל הרביעי בישראל והיחיד בין אשדוד לאילת שהוא פסטיבל בעל תכנית מלאה ורבת פנים. בכל השנים הללו הבוגרים והבוגרות, הסטודנטים והסטודנטיות, המשיכו להוביל את הפסטיבל ביצירותיהם כמו גם בפעילותם בפסטיבל עצמו וזו כבר מסורת ארוכת שנים אצלנו שהפסטיבל מנוהל ומופק ומבוצע על-ידי בוגרים ובוגרות שלנו".
רני בלייר, ראש התואר הראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך: "כשהוקם פסטיבל קולנוע דרום על ידי ראש בית הספר דאז, אבנר פיינגלרנט, מעט האמינו כי ישרוד, והוא שרד והתפתח, והתבגר, והפך לאחד מאירועי התרבות המרכזיים בדרום ובעיר המאמצת שלו שדרות. מלחמות, מבצעים, קסאמים ושדות בוערים מסביב מעולם לא עצרו את רוחו של הפסטיבל, את רוח ספיר, אפילו המגיפה לא עצרה אותו בשנה שעברה ויצאנו החוצה לפסטיבל שכולו דרייב אין".

לתכנית המלאה והמפורטת, סיירו באתר הפסטיבל

* התמונות בידיעה מתוך הסרטים: "איפה אנה פרנק", "האחיות מקאלוסו" ו"הגיע הזמן שתמותי כבר"

Its Time You Died Already_Hadar Morag

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.