בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, אשר שינה את יצירת המסך בישראל, חוגגים שני עשורים

פסטיבל קולנוע דרום מציג תכנית אמנותית עשירה ומרגשת של סרטי בוגרים, קולנוע ישראלי ובינלאומי עכשווי, שתכלול בין היתר: אירוע פתיחה מרגש עם הקרנה של הסרט "מחברות שחורות" של שלומי אלקבץ וטקס הסרת הלוט לרחוב ע"ש רונית אלקבץ ליד הסינמטק בעיר שדרות; פוקוס כריס לנדרת'; פוקוס ארי פולמן; פוקוס קולנוע קפריסאי; סרטי ביכורים בינלאומיים; תחרות קולנוע קצר; תחרות קולנוע דרום חדש; אירוע פיצ'ינג טלוויזיה מיוחד בהשתתפות אנשי ונשות תעשיית הטלוויזיה בישראל ועוד ועוד.

פסטיבל קולנוע דרום, מיסודו של בית הספר לאומנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, ובשיתוף עיריית שדרות, מועצה אזורית שער הנגב וסלקום, יתקיים בין התאריכים 17-21.10 בסינמטק שדרות ויכלול שורה של אירועי קולנוע - מהקרנות סרטי בוגרים, סרטים בינלאומיים בהקרנות בכורה, ועד לאירועי תעשיה רחבים שנועדו לפתוח ולפרוץ גבולות.

הפסטיבל הינו האירוע הקולנועי המשמעותי ביותר שמקיימת מכללת ספיר, והוא מסמל את חזית שיתוף הפעולה התרבותי בין ספיר לשדרות.  

פרופ׳ סמי שלום שטרית, יו״ר הפסטיבל וראש ביה״ס לאמנויות הקול והמסך: "הפסטיבל נוסד לפני שני עשורים על ידי מכללת ספיר, אשר כמה שנים קודם גם יזמה את הקמת הסינמטק בשדרות. בתחילה הוא שימש במה להצגת סרטי הבוגרים שלנו ואט אט נוספו לו פנים נוספים כמו קולנוע ישראלי, קולנוע תיעודי, סרטי בכורה, קולנוע בינלאומי עם אורחים בינלאומיים וכמובן מופעי מוזיקה, שירה ואמנויות שונות. הפסטיבל צמח והיה לפסטיבל בינלאומי ייחודי המוכר בארץ ובעולם כפסטיבל הרביעי בישראל והיחיד בין אשדוד לאילת שהוא פסטיבל בעל תכנית מלאה ורבת פנים. בכל השנים הללו הבוגרים והבוגרות, הסטודנטים והסטודנטיות, המשיכו להוביל את הפסטיבל ביצירותיהם כמו גם בפעילותם בפסטיבל עצמו וזו כבר מסורת ארוכת שנים אצלנו שהפסטיבל מנוהל ומופק ומבוצע על-ידי בוגרים ובוגרות שלנו".
רני בלייר, ראש התואר הראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך: "כשהוקם פסטיבל קולנוע דרום על ידי ראש בית הספר דאז, אבנר פיינגלרנט, מעט האמינו כי ישרוד, והוא שרד והתפתח, והתבגר, והפך לאחד מאירועי התרבות המרכזיים בדרום ובעיר המאמצת שלו שדרות. מלחמות, מבצעים, קסאמים ושדות בוערים מסביב מעולם לא עצרו את רוחו של הפסטיבל, את רוח ספיר, אפילו המגיפה לא עצרה אותו בשנה שעברה ויצאנו החוצה לפסטיבל שכולו דרייב אין".

לתכנית המלאה והמפורטת, סיירו באתר הפסטיבל

* התמונות בידיעה מתוך הסרטים: "איפה אנה פרנק", "האחיות מקאלוסו" ו"הגיע הזמן שתמותי כבר"

Its Time You Died Already_Hadar Morag

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה