הבשורה לנגב המערבי ולעוטף עזה בדרך לשירות ביחידות חוד טכנולוגיות של צה"ל:

פתיחת תכנית לעתודה טכנולוגית במרכז הטכנולוגי להנדסאים בספיר, ללימודים טכנולוגיים גבוהים לבוגרי כיתות י"ב.

בספטמבר 2022, יפתח בית הספר לעתודה טכנולוגית במרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר לקידום מצוינות טכנולוגית ועתודת י"ג-י"ד של בוגרי התיכונים בנגב המערבי ועוטף עזה.
 זאת כחלק משיתוף פעולה של המרכז הטכנולוגי להנדסאים בספיר, נציגי מערכות הביטחון ובניהם חיל מודיעין, נציגי משרד החינוך, אוניברסיטת בן גוריון ואשכול נגב מערבי.

מדובר על מסלולי לימוד תוכנה ואלקטרוניקה במסגרת לימודים טרום צבאיים ואפשרות לשלב המשך לימודים אקדמיים במקצועות ההנדסה והטכנולוגיה. בוגרי התוכניות ישתלבו במקצועות טכנולוגים בצה"ל ואף בשירות במקצועות חוד החנית של צה"ל וחיל המודיעין.

דודו שלמה, מנהל המרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר: "המכללה האקדמית ספיר רואה עצמה כאחד ממנועי הקידום לאוכלוסיית הנגב המערבי ועוטף עזה. המטרה ששמנו לנגד עינינו, ועולה בקנה אחד עם מדיניות צה"ל, היא ניוד חברתי וסיוע בשילוב בני הנוער שלנו ביחידות עלית טכנולוגיות של צה"ל. יחד עם השותפים שלנו,  אנו מקדמים פתיחת הזדמנויות לבוגרי/ות י"ב בבתי הספר באזור להשתלבות בתוכניות יוקרתיות המציעות לימודי עתודה טכנולוגית עם תואר טכנולוגי ושירות צבאי בתפקידי מפתח וקצונה בצה"ל".

לפרטים נוספים בעמוד התכנית

בתמונה מימין לשמאל: מרים ביטון - רכזת המחלקה להנדסה שנה א' בספיר, הראל גורן - רמ"ג מקצועות האיתור הטכנולוגי בצה"ל, דודו שלמה - מנהל המרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר, בתיה לוי - נציגת אוניברסיטת בן גוריון בנגב, שני ברזי - מפקחת תקשוב מחוז דרום משרד החינוך, טל קורמן - מנהלת ההקמה של בית הספר לעתודה טכנולוגית בספיר, אסתר עקיבא - מנהלת קידום לחינוך Stem באשכולות הנגב, ליאת כרמלי - ראש היחידה לתכניות חינוך בספיר, קמילה לנסקינד מילנר - ראש המרכז ללימודי חוץ והמשך והמרכז הקדם אקדמי בספיר, יעל אבידן - ראש מדור איתור עתודה אקדמית בצה״ל, עידן בן צבי - מפקד מנהלת עתידים בצה"ל.

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה