תעתועי מורשת
המורשת שכל מגזר או עם אימץ לעצמו, משמשת כמאפיין עיקרי להתנהלותו של הציבור ומלווה לרוב במאבקים ומלחמות "צודקות", אולם מסתבר לפי גוניק שברוב המקרים אין הלימה בין המורשת שאומצה והאירועים שקרו בפועל. גרוע מכך כפי שנראה, רבים מאמצים אינטרפרטציה שונה לעיתים במאה שמונים מעלות לאותו האירוע ההיסטורי. המשמעות של הקביעות הנ"ל היא שזהותם של העמים "מפוברקת" או נשענת על "Fake News".
בספר זה מוצגת מראה מגוונת של אירועים, מסורות והתנהלות לציבור לשיפוטו ומוצגות העובדות ההיסטוריות בסמיכות לנרטיבים של המורשת אשר אומצה לאותה התקופה.
בפרק הראשון בספר, מוצגות המורשות האוניברסליות שהתפתחו מבריאת העולם עד אברהם אבינו, הצומת בה התפצלנו. בשאר הפרקים מוצגים סיפורי מורשת של עם ישראל לדורותיו ומכיוון שבכל תקופה התפתחו מאפייני מורשת ייחודיים לתקופה, הספר מחולק לפי תקופות בהתאמה.
פרופ' אהרון גוניק הוא מרצה במחלקה ללוגיסטיקה בספיר. רוב שנותיו ניהל חברות תעשיה גדולות, חברות הנדסה וניהול פרויקטים. לקראת הפנסיה עבר לתחום האקדמיה, הקים את המחלקה ללוגיסטיקה בספיר ופרסם למעלה מ-30 מאמרים אקדמיים. בשנים האחרונות כתב 6 ספרים באנגלית ובעברית ברומו של עולם ובתחומי האנרגיה הירוקה (שניים זכו למעמד של רב מכר באמזון).