מחקר חדש של אגף רפואה בקהילה בהנהלת שירותי בריאות כללית בשיתוף הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והמעבדה למקסימיזציה של תוצאי בריאות במכללת ספיר, מצא הפחתה של 78% בסיכון לתמותה מנגיף הקורונה במבוגרים בני 60 ומעלה, שקיבלו את מנת החיסון הרביעית, בתקופת גל האומיקרון, בהשוואה למחוסנים שלוש פעמים.

מדובר במחקר המקיף ביותר שפורסם עד כה, שבדק את יעילות מנת הבוסטר השנייה במניעת תמותה כתוצאה מהדבקה בנגיף הקורונה.

ד"ר רונן ארבל
ד"ר רונן ארבל, ראש המעבדה למקסימיזציה של תוצאי בריאות
במכללה האקדמית ספיר

צוות החוקרים ניתח בשיטות סטטיסטיות מתקדמות את הנתונים של מטופלי כללית על מנת לבחון את יעילות קבלת המנה הרביעית של חיסון פייזר, במניעת תמותה ממחלת הקורונה בקרב מבוגרים בני 60-100.

ממצאי המחקר נמצאים כעת בהליך בקרת עמיתים של העיתון הרפואי היוקרתי Nature Medicine והועלו על ידי מערכת העיתון לאתר Research Square, על מנת שלא לעכב את החשיפה העולמית לתוצאות המחקר ולאפשר למקבלי ההחלטות ב-FDA וברשויות האירופאיות לעיין בנתונים בבואם לדון באישור מנת החיסון הרביעית. הנושא מקבל משנה תוקף, עם ההתפרצות של זן האומיקרון המשני החדש BA2, העלייה במקדם ההדבקה והחשש מגל תחלואה משמעותי נוסף.

המחקר התצפיתי בוצע על בסיס מאגרי המידע הממוחשבים של שירותי בריאות כללית, בהתאם לאישור ועדת הלסינקי המוסדית. המחקר בוצע ללא תמיכה ממקור חיצוני כלשהו.

עורכי המחקר:
אגף רפואה בקהילה, שירותי בריאות כללית: ד"ר דורון נצר, ד"ר שלומית ירון, ד"ר אלון פרץ, גב' טניה בקנשטיין, ד"ר אריאל המרמן וד"ר רונן ארבל.
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב: פרופ' מיכאל פריגר ומר רוסלן סרגיינקו.
מכללת ספיר, המעבדה למקסימיזציה של תוצאי בריאות: ד"ר רונן ארבל

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה