מחקר חדש של אגף רפואה בקהילה בהנהלת שירותי בריאות כללית בשיתוף הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והמעבדה למקסימיזציה של תוצאי בריאות במכללת ספיר, מצא הפחתה של 78% בסיכון לתמותה מנגיף הקורונה במבוגרים בני 60 ומעלה, שקיבלו את מנת החיסון הרביעית, בתקופת גל האומיקרון, בהשוואה למחוסנים שלוש פעמים.

מדובר במחקר המקיף ביותר שפורסם עד כה, שבדק את יעילות מנת הבוסטר השנייה במניעת תמותה כתוצאה מהדבקה בנגיף הקורונה.

ד"ר רונן ארבל
ד"ר רונן ארבל, ראש המעבדה למקסימיזציה של תוצאי בריאות
במכללה האקדמית ספיר

צוות החוקרים ניתח בשיטות סטטיסטיות מתקדמות את הנתונים של מטופלי כללית על מנת לבחון את יעילות קבלת המנה הרביעית של חיסון פייזר, במניעת תמותה ממחלת הקורונה בקרב מבוגרים בני 60-100.

ממצאי המחקר נמצאים כעת בהליך בקרת עמיתים של העיתון הרפואי היוקרתי Nature Medicine והועלו על ידי מערכת העיתון לאתר Research Square, על מנת שלא לעכב את החשיפה העולמית לתוצאות המחקר ולאפשר למקבלי ההחלטות ב-FDA וברשויות האירופאיות לעיין בנתונים בבואם לדון באישור מנת החיסון הרביעית. הנושא מקבל משנה תוקף, עם ההתפרצות של זן האומיקרון המשני החדש BA2, העלייה במקדם ההדבקה והחשש מגל תחלואה משמעותי נוסף.

המחקר התצפיתי בוצע על בסיס מאגרי המידע הממוחשבים של שירותי בריאות כללית, בהתאם לאישור ועדת הלסינקי המוסדית. המחקר בוצע ללא תמיכה ממקור חיצוני כלשהו.

עורכי המחקר:
אגף רפואה בקהילה, שירותי בריאות כללית: ד"ר דורון נצר, ד"ר שלומית ירון, ד"ר אלון פרץ, גב' טניה בקנשטיין, ד"ר אריאל המרמן וד"ר רונן ארבל.
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב: פרופ' מיכאל פריגר ומר רוסלן סרגיינקו.
מכללת ספיר, המעבדה למקסימיזציה של תוצאי בריאות: ד"ר רונן ארבל

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

פורום מוסמכי תואר שני בניהול ופיתוח המשאב האנושי
המחלקה לניהול המשאב האנושי השיקה פורום מוסמכים ומוסמכות. לאחרונה, התקיים בתל אביב מפגש ההשקה של פורום המוסמכים והמוסמכות של התוכנית לתואר שני בניהול ופיתוח משאבי אנוש - יוזמה ייחודית, שמטרתה ליצור קהילה מקצועית חיה, פעילה ומעורבת של בוגרי ובוגרות התוכנית ממחזורים שונים. את המפגש יזמה והובילה ד"ר רונית נדיב, ראשת התוכנית, בשיתוף צוות האגף לקשרי אקדמיה-תעסוקה. האירוע נפתח בסיור חווייתי בתערוכת Work of Art, שהתמקדה בזוויות אנושיות וטכנולוגיות של עולם העבודה המשתנה.
הוגנות מגדרית
ברכות להצעות הזוכות בפרסי הוגנות מגדרית לשנת 2025. זו השנה השלישית לפרס, שהופך אט אט למסורת.