קורס מבוא לאקו חקלאות בשיתוף ארגון השומר החדש והכפר השיקומי עדי נגב-נחלת ערן להכשרת גנני הכפר השיקומי לשמש כגננים אקולוגיים.

לאחרונה נפתח קורס "מבוא לאקו חקלאות" בשותפות ייחודית וראשונה מסוגה ביוזמת ובהובלת האגף ללימודי קדם, חוץ והמשך במכללה האקדמית ספיר ובשיתוף ארגון "השומר החדש" והכפר השיקומי "עדי נגב - נחלת ערן", שמעניק מעטפת שיקומית לפעוטות, ילדים, בני נוער ומבוגרים עם מוגבלויות קשות.

בכפר השיקומי "עדי נגב - נחלת ערן" קיימת חווה חקלאית. מדובר בחווה הראשונה בישראל שמעסיקה אנשים עם מוגבלויות ובה מטופלים דיירי הכפר ותלמידי ביה"ס. החווה מתפרשת על שטח של שבעה דונם ומספקת מקור תעסוקה ל-30 עובדים עם מוגבלויות ו-20 אנשי מקצוע עם מוגבלויות בתחום הגינון.

בעקבות ייחודיות החווה, הוחלט שעיקר הקורס יתקיים בכפר השיקומי "עדי נגב- נחלת ערן" וגם במכללת ספיר. מטרת הקורס להכשיר את גנני הכפר (גילאי 23-64) להיות חקלאים אקולוגיים והם יתנסו באופן מעשי בתכנון חקלאות מקיימת של חווה חקלאית אקולוגית-אורגנית, בקנה מידה קטן עד בינוני, לגידול ואספקה של מגוון תוצרת מזון איכותית, בשיווק ישיר מהיצרן (החקלאי) לצרכן. בקורס לוקחים חלק 20 גננים לצד 5 מדריכים, מדריכות ובנות שירות ובסיומו יקבלו הגננים והגננות תעודת סיום.

על מנת להמשיך ללמוד, להתפתח ולהתמקצע בתחום פותח הקורס עם המכללה האקדמית ספיר והשומר החדש במיוחד לאותם 20 הגננים המוכשרים, המועסקים היום בכפר, העושים עבודה נהדרת וחשובה. לצד היותם מתמודדים עם מוגבלות, הם חלק בלתי נפרד מעובדי הכפר, מאושרים להגיע כל יום ומרגש לצפות בהם מהצד.

למדנו דרכם עד כמה העבודה היציבה בתחום הגינון שינתה את חייהם. הם מעידים כי הם מגיעים כל בוקר עם חיוך, לומדים ומתמקצעים בתחום.  הכפר זכה בעובדים מסורים, בגנים ושטחים ציבוריים יפיפיים לרווחת כל הבאים לכפר, שמתפעלים מהיופי ורמת האסתטיות הגבוהה שהגננים הציבו.

לדברי קמילה מילנר - לנדסקינד, מנהלת האגף ללימודי קדם, חוץ והמשך במכללה האקדמית ספיר: "המכללה האקדמית ספיר הינה אקדמיה חדשנית ויצירתית הפותחת שעריה למגוון אוכלוסיות במטרה להעניק השכלה, הכשרה וחוויה אקדמית אינטלקטואלית עשירה וייחודית המכללה רואה חשיבות עליונה בחיבור לקהילה בה היא שוכנת, מהווה עוגן אקדמי, כלכלי, תרבותי, וטכנולוגי משמעותי בנגב".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה