פרס סרט הסטודנטים הטוב ביותר בתחרות האנימציה הישראלית השנתית "אסיף", הוענק לבוגרת מסלול אנימציה בבית הספר לאמנויות הקול והמסך, יוליה טרכטנברג על סרטה "אגסים".

השבוע הוענק פרס סרט הסטודנטים הטוב ביותר בתחרות האנימציה הישראלית השנתית "אסיף" במסגרת פסטיבל אנימיקס לבוגרת מסלול אנימציה בבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר – יוליה טרכטנברג על סרטה "אגסים".

את המוזיקה המקורית לסרט הלחין ניקיטה סמיונוב ואת הפסקול עיצב ליאור ויצמן, שניהם בוגרי מסלול פסקול במכללה, כאשר טרכטנברג עצמה חתומה על התסריט, הצילום, העריכה וההפקה.

הסרט בן השש דקות עוסק ביאנה, שמספרת על פתגם שהיה נאמר במשפחתה מדור לדור: ״לאהוב עד כלות הנשימה, ולנער כמו אגס״. כשיאנה עלתה לארץ, היה לה שיער ארוך ופרוע מדי עבור החום הישראלי, דבר שאילץ את אמא שלה להעבירה מסכת עינויים בכל בוקר ולדאוג ששערה יהיה מהודק עם צמות.

בנימוקי השופטים נכתב: "'אגסים' הוא סיפור אישי שהוא גם סיפורה של קהילה. הסרט נוגע בצורה רגישה בנושאים כואבים ותחושות אמביוולנטיות, ומשתמש בתכונותיה הייחודיות של האנימציה כדי לייצר דימויים ויזואליים מהפנטים ומכמירי לב. הארט בסרט שלם, מעוצב בפשטות מסוגננת, אך בו זמנית גדוש בפרטים קטנים שמעגנים את הסיפור במקום מוכר, ישראלי, בעוד פס-הקול והמוזיקה הנפלאה קושרת אותנו בחזרה לרוסיה. בעזרת בימוי מדויק שמלהטט בחוכמה בין מקצב קליל, דימויים אבסטרקטים ומטפוריים, לרגעים של כאב, מצליחה יוצרת הסרט להעביר לנו הצופים את מורכבות החוויה שעומדת בלב הסרט, שעדיין מלווה אותה ועוד רבים כמוה. כל אלו יחד יוצרים סרט יפהפה, מרגש, ומלא בכאב ואהבה".

אסיף פרסי הסטודנטים מקום ראשון

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.