המחלקה לתרבות - יצירה והפקה יחד עם תלמידים מבתי ספר יסודיים בשער הנגב, משיקים ספר שירים חדש ומפתיע

לאחרונה התקיימה השקת "מיסטר גוגלס עם תלתלים של נודלס" – ספר שירים חדש ומפתיע, פרי עטם של תלמידי כיתות ג'-ו' בבית הספר היסודיים "אלונים" ו"קשת", בשער הנגב.

את השירים כתבו הילדים בהנחיית סטודנטים מהמחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר. הם חושפים בהם פחדים ומאוויים, מתיידדים עם מפלצות ושדים, מבקרים בעולמות מדומיינים וכך נחים לרגע מחוויית החיים הטראומתית של חיים בעוטף.

כך, למשל, כותבת עלמה אפשטיין, מכיתה ה', בשירה 'החדר שלי'"
הַחֶדֶר שֶּלִי יָכֹול לִהְיֹות מְקֹום מִסְּתֹור,
שמגן עָלַיּ גַם מֵחֹם וְגַם מִּקֹר
כשמגיע מצב בטחוני ונשמע צבע אדום
החדר רועד והכל מפחיד פתאום.
עד שמגיעה הפסקת אש -
חבל שאין שלום.

לדברי ד"ר דפנה בן צבי, מנחת סדנת הילדים וראשת המחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר: "בסדנת הכתיבה הצענו לילדים מפלט לרגע מדרישות המציאות ופגישה מחדש עם כוח הדמיון היוצר של כל אחת ואחד מהם. התוצאה היתה לא רק מענגת ומשמחת, אלא גם מפתיעה: המפגש עם עולמות הפנטזיה, הנונסנס והשטות הוביל את הילדים לחזור אל המציאות עם כוחות מחודשים, ואפשר להם להתמודד עם קשייה. במילים אחרות, הילדים השתמשו בכוחות הדמיון והיצירה על מנת לרפא את המציאות ולהתיידד עם השדים הפרטיים של כל אחד ואחת".

זו השנה העשירית שמתקיימת סדנת הכתיבה המשותפת למחלקה לתרבות – יצירה והפקה ולבתי ספר בדרום. הסטודנטים נפגשים עם התלמידים אחת לשבוע, למשך שעה ומדריכים אותם בכתיבה. בסופו של הפרויקט יוצא לאור ספר השירים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה