הסרט "בכבוד!" של סיון אלאשוילי בוגרת בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר זכה בפרס סרט האנימציה הקצר הטוב ביותר. ליאת אלקיים, מרצה במחלקה לתרבות - יצירה והפקה זכתה יחד עם בעלה, הבימאי גודיס שניידר, על סרטם "השמן". השניים זכו בפרס סרט ביכורים ישראלי עלילתי ובפרס השחקן הטוב ביותר, שניתן לצחי סדן.

על הסרט "בכבוד!" - במהלך ארוחה גרוזינית משפחתית, ראש המשפחה מנסה להרים כוס יין כמיטב המסורת, זה הרגע הגדול שלו. לפתע, נכנס אחיו המוצלח ומשפיל אותו לעיניי כל המשפחה. מכאן מתחיל קרב כוחות שמתנהל 'מתחת לשולחן'- הקרב למי יש יותר כבוד.

בנימוקי השופטים לזכיית הסרט "בכבוד!" נכתב: "ברגישות, בהומור ומנקודת מבט אינטימית של שגרה משפחתית בצל שנים של מסורת פטריארכלית, מציע הסרט חוויה מסעירה המותירה רושם עמוק." את פסקול הסרט עיצב בוגר מסלול פסקול ליאור וייצמן.

בנימוקי השופטים לזכיית הסרט "השמן" נכתב: "הבמאי גודיס שניידר והתסריטאית ליאת אלקיים יצרו סרט משעשע חריף, כואב, עכשווי ומלא תקווה, תל אביבי מאד, ישראלי מאד. התסריט, הבימוי, המשחק המשובח והעיצוב האמנותי משתלבים להפליא ויוצרים קומדיה רומנטית משובבת נפש."

גאים בכן!

* התמונה מתוך הסרט: "בכבוד!"

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.