פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג במכללה האקדמית ספיר בסימן חילופים והתחדשות

שבעה מינויים חדשים ושלוש תכניות לימוד חדשות: תואר שני ביזמות וחדשנות, תכנית השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית ותכנית לימוד לתואר שני בטיפול באמנויות - אמנות חזותית

מעל 7,500 סטודנטיות וסטודנטים חדשים יתחילו את השנה במרכזי הלימוד השונים במכללה האקדמית ספיר: בתוכניות התואר הראשון והשני, במרכז הטכנולוגי להנדסאים, במרכז ללימודי חוץ והמשך, בבית הספר לאמנות ובמרכז הקדם אקדמי.

המכללה האקדמית ספיר פועלת מתוך תפיסה המשלבת השכלה אקדמית וטכנולוגית ברמה גבוהה ביותר, המבוססת על חדשנות, יזמות ומצוינות אקדמית, ופותחת לבוגריה אופקים להובלת התרבות, הכלכלה והחברה בישראל.

תחילת שנת הלימודים האקדמית מסמנת התחדשות אקדמית של תכניות לימוד ומינויים חדשים של בכירים בהנהלת המכללה וראשי המחלקות:

ד"ר עמרי הרצוג מונה למנהל האקדמי של המכללה האקדמית ספיר; טל קורמן מונתה לראשת אגף קשרי אקדמיה-תעסוקה; ד"ר יובל גוז'נסקי מונה לראש המחלקה לתקשורת; ד"ר לאה שלף מונתה לראש בית הספר לעבודה סוציאלית; ענת זלצר מונתה לתפקיד ראש התכנית לתואר השני בקולנוע – הפקה ותיאוריה בבית הספר לאמנויות הקול והמסך; יעל ענבר מונתה לראש התכנית התואר הראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך; ד"ר רונית נדיב מונתה לראשת התכנית לתואר שני בניהול המשאב האנושי לצד עבודתה כראשת התכנית לתואר ראשון.

השנה התפריט האקדמי התרחב, עם פתיחת שלוש תכניות לימודים חדשות:
תכנית השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית, בראשות פרופ' ריקי פינצי-דותן, תכנית לימודים לתואר שני ללא תזה בחדשנות ויזמות בארגונים בראשות ד"ר דן קאופמן, ותכנית לימודים לתואר שני  (M.A.A.T)  ללא תזה בטיפול באמנויות - אמנות חזותית בראשות ד"ר אריק טאיב וד"ר דברה קלמנוביץ'.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "פתיחת שנה"ל האקדמית בספיר היא הביטוי המוחשי ביותר לחוסן החברתי, התעסוקתי והאקדמי של הדרום ועוטף עזה. אלפי סטודנטים מתחילים היום את לימודיהם ומחזקים פיזית ואקדמית את הדרום. המכללה האקדמית ספיר, מהווה מזה שני עשורים ויותר עוגן אקדמי, תרבותי, חברתי וטכנולוגי בנגב המערבי."

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה