לאחרונה יצאו 10 סטודנטיות וסטודנטים מהמכללה, מכל גווני החברה הישראלית, להפלגה בת 4 ימים בחופי ישראל מהרצליה ועד עכו, כחלק מפרויקט "מבט במפרשים" של היחידה למעורבות חברתית במשרד הדיקן ביוזמת עמותת מפרשים ובשיתוף היחידה לקידום הסטודנט הערבי. מיזם תקווה ישראלית באקדמיה ועמותת מבט.

מטרת ההפלגה הייתה יצירת שיח מכיל ומקרב בין סטודנטים מחברות ומגזרים שונים. להפלגה יצאו סטודגטיות וסטודנטים יהודים, ערבים, חרדים לשעבר, חילוניים ודתיים ובסופה נוצרו חברות, הכלה ולכידות בלתי מתנצלת בקרב קבוצת הסטודנטים, שמהווה מיקרו-קוסמוס של החברה הישראלית.

מתוך רשמי המשתתפים בהפלגה:
"המסע היה מרתק, מרגש, מעניין, מיוחד ומאתגר. צחקנו הרבה, לפעמים גם כאבנו יחד, וחווינו על בשרינו את המושג ״כולנו בסירה אחת" בצורה חזקה ונוכחת. דרך המורכבויות, השיח המשותף, הארוחות, ההקאות... (כן, גם זה היה), הסיפורים, המוזיקה והקשרים האישיים שנרקמו בסירה, למדנו שלכל אחד יש סיפור, וחשוב רגע לעצור, להסתכל בעיניים, לראות את האחר ולהקשיב לו, כי שם הכול מתחיל."

"היה מופלא, ונוצרו חברויות חדשות וקשרים משמעותיים. מגוון כזה של אנשים  על סירה אחת יחד עורר תקווה והוכיח לנו את החובה המוטלת עלינו כפרטים בחברה להוביל שינוי של סובלנות, סבלנות וקבלת האחר."

נסיים בתקווה וציפיה לעתיד משותף וארוך טווח יחד.

מבט במפרשים

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.