ביום שישי האחרון נחנכו בנייני המכינה החדשים והממוגנים על שם הלמסלי במכללה האקדמית ספיר, במעמד מר סנדי פרנקל הנאמן של קרן ליאונה מ. והארי ב. הלמסלי , ורעייתו רות. המכינה תשרת אלפי סטודנטים.

בטקס המרגש, חשפו הזוג פרנקל, יחד עם הנהלת המכללה האקדמית ספיר' את השלט של בנייני המכינה על שם הלמסלי ומר פרנקל ופרופ' קידר קבעו מזוזה ואמרו ברכת שהחיינו. לאחר מכן, ערכו משתתפי הטקס סיור במתחם, בחדרים הממוגנים עם דלתות פלדה, חלונות ממ"ד ומערכת לסינון אוויר.

הטקס התקיים במעמד עו"ד גלעד שר - יו"ר הועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר, פרופ' ניר קידר - נשיא המכללה האקדמית ספיר, הגב' אורנה גיגי - מנכ"לית המכללה האקדמית ספיר, הגב' קמילה מילנר לנדסקינד - מנהלת המרכז ללימודי קדם חוץ והמשך, ד"ר עידו עשת - ראש בית הספר למשפטים, מר אסף עמר - מנהל בינוי, בנוסף לזרתא סטודיו - משרד הארכיטקטים שעיצב את המתחם.

עו"ד גלעד שר, יו"ר הוועד המנהל המכללה האקדמית ספיר: "המכללה האקדמית ספיר ממשיכה בתנופה חסרת תקדים של בינוי הקמפוס, לצד הפיתוח האקדמי הנמרץ. שבועיים לאחר חנוכת האמפיתאטרון החדש, נחנך קומפלקס המכינות על בנייניו החדשים והמחודשים."

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר אמר בדבריו: "הצלחתה של ישראל לשמור על דמוקרטיה חזקה וכלכלה יציבה ולהיות כוח עולמי חשוב באקדמיה, בטכנולוגיה, בחקלאות ובתחומי התרבות והאמנות היא לא פרי מעשיה של קבוצת עלית קטנה, אלא תולדה של הצלחת החברה הישראלית להעניק חינוך אקדמי איכותי למאות אלפים מכל שדרות החברה. המכינות ומכללת ספיר מאפשרות לאלפי צעירות וצעירים מוכשרים שלא היו מגיעים לאקדמיה להשיג חינוך אקדמי מעולה ולבנות לעצמם ולחברה הישראלית עתיד טוב יותר. הבניין שחנכנו הוא סמל חשוב של המאמץ וההישג האקדמי והחברתי הזה".

חנוכת בניין המכינות ע"ש הלמסלי

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.