שבוע היזמות

אתמול (יום ב'), יצאו הסטודנטיות והסטודנטים במעבדות ובקליניקות של ח"י בספיר, מרכז חדשנות ויזמות, לסיורים לימודיים. הסיורים מתקיימים במסגרת התכנית האקדמית של ח"י בספיר, במסגרתם נחשפים המשתתפים לאתגרים ולפתרונות שונים מהשטח, בתחום המעבדה או הקליניקה שלהם.

מעבדת יזמות וחדשות בעידן המידע, יחד עם סטודנטים מצטיינים מהתמחות שיווק טכנולוגיות מידע ותקשורת, השתתפו בוועידת ישראל לטכנולוגיות מידע.
בין ברכות מהנשיא, סיפורים על טיסות לחלל ופאנל של הכרישים, הם שמעו על הפיתוחים האחרונים בתחום הבלוקצ'ין, טכנולוגיות למידה, סייבר וצעדים חשובים להקמת סטארט אפ מצליח בתחום. היעילים שבהם גם התחילו ליצר קשרים עם חברות, ארגונים ואנשים, שיעזרו להם במיזמים שלהם ובצעדים הראשונים בקריירה.

מעבדת יזמות וחדשנות בעידן המידע

המעבדה לתרבות סיירה בעיר העתיקה בבאר שבע. המשתתפים הכירו את פעילויות התרבות בעיר, נפגשו עם יזמי תרבות שפועלים בה וראו דוגמאות לשילוב בין אמנות וטכנולוגיה.

מעבדת תרבות בבאר שבע

מעבדת חינוך ופסיכולוגיה יצאה לסיור באיפכא - המרכז לחדשנות חינוכית בירושלים. הסטודנטים הכירו את המקום, שהתחיל כאילוץ והפך את החיסרון ליתרון. במסגרת הסיור, התנסו הסטודנטים בלמידה חוץ כיתתית – odt' תוך דגש על מיומנויות של שיתוף פעולה ועבודת צוות. המשימה הסופית שלהם הייתה לבנות ״מגן לביצה״ מחומרים נתונים, שיגן עליה מנפילה מקומה שנייה.

מעבדת חינוך ופסיכולוגיה באיפכא

מעבדת אגטק יצאו לסיור ומפגשים עם חקלאים בנגב המערבי וביקרו בחממה הטכנולוגית סאוט'-אפ בנר עם.

מעבדת אגריטק

הקליניקה השיווקית קלטה לקוח ראשון - החברה למתנ״סים, ויחד הם הולכים לטפל בפרויקט ארצי ראשון מסוגו.

קליניקה שיווקית ח"י בספיר

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.