תערוכות חדשות בגלריה של בית הספר לאמנות, חברה ותרבות במכללה האקדמית ספיר

אמירה זיאן: מעבר לגוף | ליילה רוז ברי: אָבְּסִינְתְ׳

באוצרות סטודנטיות לאמנות בקורס אוצרות בהנחיית לאה אביר
אוצרות: אלה דוידוביץ, לי נגאוקר, ניראל זכות, עמר תמיר, פאטמה אבו פרח, פז פינקלשטיין ושרה אבו כף

פתיחה: יום חמישי, 9 במרץ 2023, 8:00-18:00. נעילה ב-13 לאפריל 2023

תערוכותיהן של אמירה זיאן וליילה רוז ברי יוצגו יחד ויכללו עבודות צילום, וידאו, מיצב, פיסול וסאונד. ההחלטה לשלב בין התערוכות היא של אוצרות התערוכה, סטודנטיות שנים ג' וד' בבית הספר לאמנות בספיר. נקודת המוצא לשתי התערוכות היתה אמנות מבוססת מחקר, שעוסקת במוסכמות של הנושא, והתערוכות בסופו של דבר מייצרות שני עולמות שונים הנוגעים לתפישות, מחשבות, מגדר, שיוך חברתי ומשפחתי ועוד.

בלב התערוכה 'אָבְּסִינְתְ׳' של ליילה רוז ברי תוך התכתבות עם מסורות אסתטיות של גותיקה ופאנק, המיצב שמכונן את התערוכה מניח מרחב ביתי אילם אשר מאופיין בסטריליות עתידנית לצד דקדנטיות, דרך מחקר חומרי של אצות, חפצי נוי, ודימויים שיוצריהם אמביוונטיים/אנונימיים.

עבודות הצילום של אמירה זיאן הן חלק מהסדרה "מעבר לגוף", שבתהליך יצירתה היא יצאה למחקר מרתק אודות גלגול הנשמות באמונה הדרוזית. על פי מסורת זו, בעת המוות, עוברת הנשמה מיד לגופו של תינוק שנולד באותו הרגע, ומתחילה את דרכה בחיים חדשים. התהליך כלל מחקר עיוני, שיחות וראיונות, והוליד סדרה של דימויים רבי מיסתורין. האמנית מתארת: "העבודות שלי הן תגובה לשתי הסביבות שאני קרועה ביניהן: המודרניות והמסורתיות".

ליילה רוז ברי היא אמנית רב תחומית העוסקת במיצב, מיצג, וידאו ארט וכתיבה. סיימה בהצטיינות את בית הספר לאמנות מנשר, זוכת מלגת הצטיינות באומנויות של קרן אמריקה-ישראל, ולקחה חלק בתכנית המחקר של בית הספר לתיאטרון חזותי. עבודותיה הוצגו בארץ ובחו"ל.

אמירה זיאן היא בוגרת התוכנית לאומנויות והתואר השני באמנות באוניברסיטת חיפה. זיאן פועלת בצילום מבוים, בו היא מדגישה את היעלמותם של דמויות והבלטת התהליך בעזרת אובייקטים פיזיים. יצירותיה של זיאן עוסקות פעמים רבות בנשים מהחברה הדרוזית הישראלית, לצד היבטים חברתיים אחרים כמו זהות ומגדר בתרבות העכשווית.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.