מתרבות והווי לחירום והצלת חיים: אגודת הסטודנטיות והסטודנטים של המכללה האקדמית ספיר הקימה מתחילת הלחימה חמ״ל ייעודי למען הרווחה והבטחון של קהילת הסטודנטים בספיר.
המכללה האקדמית ספיר ממוקמת במרחק של פחות מארבעה קילומטרים מגבול עזה. קהילות הסטודנטים של המכללה נמצאות בכל רחבי העוטף; בארי, כפר עזה, נחל עוז ובייתר יישובי עוטף ישראל. מעונות הסטודנטים של המכללה שוכנים בעיר שדרות. בשבעה באוקטובר קהילת הסטודנטים של ספיר ספגה מכה קשה; שתי סטודנטיות נרצחו, ורבים נפגעו בגופם ובנפשם. מאז השבת השחורה הסטודנטים של ספיר נותרו עקורים מבית.
בתוך השבר הגדול שפקד את קהילת ספיר, התגלתה אחריות יוצאת דופן: יו״ר אגודת הסטודנטים עדי שלו, סטודנטית בעצמה, הקימה חמ״ל חירום כבר בשבוע הראשון ללחימה. בחמ״ל מתנדבים סטודנטיות וסטודנטים ואף סגל אקדמי ומנהלי.
עדי שלו, יו״ר אגודת הסטודנטיות והסטודנטים בספיר: ״בשבעה באוקטובר הייתי בקצה השני של העולם. שותפי, אסף הררי ניצן, סטודנט בבית הספר לאמנויות הקול והמסך ומנכ״ל האגודה התחיל להתקשר לסטודנטים וליזום פינוי תוך שהוא בעצמו נמצא בממ״ד בביתו שבגבים. הגעתי לארץ בשבוע הראשון ללחימה ופניתי לאוניברסיטת תל אביב שהקצו לנו באדיבות חלל עבודה. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם הנהלת המכללה, במטרה להעניק לסטודנטים של ספיר את כל מה שהם צריכים בתקופה המורכבת הזו. נהיה כאן עד שלא יצטרכו אותנו יותר.״
בתחילת הלחימה, אנשי האגודה פעלו למען פינוי הסטודנטים מאזורי הקרב. תוך 48 שעות כל הסטודנטים המתגוררים בשדרות וביישובי העוטף פונו בשלום מהאזור. מאז ועד היום, שלו ואנשיה המלווים בעשרות מתנדבים, יוצרים קשר טלפוני עם אלפי הסטודנטים שלומדים במכללה האקדמית ספיר; ממפים את צרכיהם שנענים בימים אלו באמצעות קרן התרומות הייעודית שמנהלת המכללה.
אורנה גיגי, מנכ״לית המכללה האקדמית ספיר: ״אני גאה ביוזמה של הסטודנטים שלנו. האגודה פועלת בצורה יוצאת דופן מתחילת הלחימה ועד היום. צריך לזכור שמדובר בסטודנטים, הם קמו מתוך השבר למען הקהילה שהם חיים ופועלים בה. אלה הפנים היפות של המכללה האקדמית ספיר, ושל הציונות של תושבות ותושבי העוטף. המכללה האקדמית ספיר ואגודת הסטודנטים שלה, יהיו חלק מרכזי בשיקום ותקומת עוטף ישראל.״
בתמונה: הנהלת המכללה האקדמית ספיר במפגש עם אגודת הסטודנטים של ספיר בחמ״ל באוניברסיטת תל אביב.