מתרבות והווי לחירום והצלת חיים: אגודת הסטודנטיות והסטודנטים של המכללה האקדמית ספיר הקימה מתחילת הלחימה חמ״ל ייעודי למען הרווחה והבטחון של קהילת הסטודנטים בספיר. 

המכללה האקדמית ספיר ממוקמת במרחק של פחות מארבעה קילומטרים מגבול עזה. קהילות הסטודנטים של המכללה נמצאות בכל רחבי העוטף; בארי, כפר עזה, נחל עוז ובייתר יישובי עוטף ישראל. מעונות הסטודנטים של המכללה שוכנים בעיר שדרות. בשבעה באוקטובר קהילת הסטודנטים של ספיר ספגה מכה קשה; שתי סטודנטיות נרצחו, ורבים נפגעו בגופם ובנפשם. מאז השבת השחורה הסטודנטים של ספיר נותרו עקורים מבית. 

בתוך השבר הגדול שפקד את קהילת ספיר, התגלתה אחריות יוצאת דופן: יו״ר אגודת הסטודנטים עדי שלו, סטודנטית בעצמה, הקימה חמ״ל חירום כבר בשבוע הראשון ללחימה. בחמ״ל מתנדבים סטודנטיות וסטודנטים ואף סגל אקדמי ומנהלי. 

עדי שלו, יו״ר אגודת הסטודנטיות והסטודנטים בספיר: ״בשבעה באוקטובר הייתי בקצה השני של העולם. שותפי, אסף הררי ניצן, סטודנט בבית הספר לאמנויות הקול והמסך ומנכ״ל האגודה התחיל להתקשר לסטודנטים וליזום פינוי תוך שהוא בעצמו נמצא בממ״ד בביתו שבגבים. הגעתי לארץ בשבוע הראשון ללחימה ופניתי לאוניברסיטת תל אביב שהקצו לנו באדיבות חלל עבודה. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם הנהלת המכללה, במטרה להעניק לסטודנטים של ספיר את כל מה שהם צריכים בתקופה המורכבת הזו. נהיה כאן עד שלא יצטרכו אותנו יותר.״ 

בתחילת הלחימה, אנשי האגודה פעלו למען פינוי הסטודנטים מאזורי הקרב. תוך 48 שעות כל הסטודנטים המתגוררים בשדרות וביישובי העוטף פונו בשלום מהאזור. מאז ועד היום, שלו ואנשיה המלווים בעשרות מתנדבים, יוצרים קשר טלפוני עם אלפי הסטודנטים שלומדים במכללה האקדמית ספיר; ממפים את צרכיהם שנענים בימים אלו באמצעות קרן התרומות הייעודית שמנהלת המכללה. 

אורנה גיגי, מנכ״לית המכללה האקדמית ספיר: ״אני גאה ביוזמה של הסטודנטים שלנו. האגודה פועלת בצורה יוצאת דופן מתחילת הלחימה ועד היום. צריך לזכור שמדובר בסטודנטים, הם קמו מתוך השבר למען הקהילה שהם חיים ופועלים בה. אלה הפנים היפות של המכללה האקדמית ספיר, ושל הציונות של תושבות ותושבי העוטף. המכללה האקדמית ספיר ואגודת הסטודנטים שלה, יהיו חלק מרכזי בשיקום ותקומת עוטף ישראל.״

בתמונה: הנהלת המכללה האקדמית ספיר במפגש עם אגודת הסטודנטים של ספיר בחמ״ל באוניברסיטת תל אביב.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.