המכון הישראלי לחדשנות, המכללה האקדמית ספיר ומוסדות אקדמים נוספים, מתגייסים ומקימים את קהילת הטאלנטים - מיזם סיוע לחברות הסטארט-אפ הישראליות בזמן המלחמה.

המכון הישראלי לחדשנות מקים את קהילת הטאלנטים, ביוזמה משותפת שהוביל יחד עם מכון היזמות קולר Ignite והמרכז לניהול קריירה, בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב, ובשיתוף פעולה עם המרכז לפיתוח קריירה בדקאנט להצלחת הסטודנטים והסטודנטיות באוניברסיטת תל אביב, ארגון בוגרי הטכניון והמכללה האקדמית ספיר. המיזם יעשה שימוש במוצר הטכנולוגי GoodWord של חברת Dueto, אשר יבצע סינרגיה בין מאגר כישרונות בוגרי אקדמיה המעוניינים בעבודה זמנית עם חברות סטארט-אפ ישראליות.

קהילת הטאלנטים תאפשר לסטודנטים, בוגרים אקדמאים ומומחים טכנולוגיים ועסקיים להציע את עצמם לעבודה זמנית כמענה למחסור האדיר בכוח אדם בחברות סטארט-אפ שרבים מהעובדים שלהם גויס אל המלחמה. הפלטפורמה החדשה נועדה להבטיח המשכיות עסקית בתקופת המלחמה ושמירת מקומות העבודה של אנשי המילואים עד שישובו אל החיים האזרחיים.

הפלטפורמה מאפשרת אינטראקציה ישירה בין טאלנטים בוגרי מוסדות אקדמיים מובילים ובין החברות, תוך יצירת פרופילים אישיים, המציגים את המומחיות שלהם. המועמדים יכולים להגדיר במדויק באיזה תחום עבודה הם מעוניינים להשתלב, ומהצד השני הפלטפורמה מאפשרת לחברות לבצע חיפושים של מועמדים מתאימים, ולקבל התראות למייל במידה ונמצאו מועמדים העונים להגדרות. בנוסף לתמיכה המיידית בסטארטאפים ושימור מקומות העבודה, הטאלנטים שיבחרו להשתתף במיזם, יזכו להתמחות בעבודה מעשית בהייטק והיכרות אינטימית עם חברות פורצות דרך ויוכלו בעתיד להשתלב בתחום.

להרשמה >>

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה