המכללה האקדמית ספיר מרכינה ראש עם מותו של אמנון רובינשטיין, מחשובי החוקרים של המשפט החוקתי בישראל ואבי מהפכת המכללות.

כחבר כנסת, פרופ' רובינשטיין הוביל את חקיקתם של שני חוקי היסוד העוסקים בזכויות האדם. הוא הטיף שנים ארוכות לפתיחת שערי ההשכלה הגבוהה לבנות ובני כל הקבוצות של החברה הישראלית, וכשר החינוך בממשלתו של יצחק רבין הוביל בהצלחה את המהלך של הקמת המכללות הציבוריות.

יחסר לנו קולו הצלול למען זכויות אדם, למען מדינה יהודית דמוקרטית ופתוחה, ולמען אקדמיה מעולה, נגישה וקשובה לחברה.

יהי זכרו ברוך!

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.