אשר ביטון מונה ליו"ר הוועד המנהל של המכללה הטכנולוגית ספיר

את תפקיד יו"ר הוועד המנהל של המכללה הטכנולוגית בספיר ימלא במקומו של אופיר ליבשטיין ז"ל שהיה ראש המועצה האזורית שער נגב ונרצח ב-7 באוקטובר.

אשר ביטון, בן 52, אב לשלושה בנים, נולד וגדל בשדרות ומתגורר כיום בקיבוץ ברור-חיל. סגן אלוף במילואים, בעל תואר ראשון להנדסת חשמל ותעודת הוראה מאוניברסיטת תל-אביב ו-HIT ותואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן.

במהלך הקריירה מילא מספר תפקידים בשירות הציבורי, בין היתר, כמנכ"ל משרד הדיגיטל הלאומי וכיושב-ראש המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין, כחבר הוועדה להפרטת נכסי המדינה של רשות החברות וכחבר בוועדות שונות בעולם רגולציית התקשורת והמדיה. כמו כן, אשר מומחה לייצוג מדינת ישראל במוסדות בין-לאומיים כגון ה-ITU ומייעץ כיום בתחום זה למספר מוסדות. הוא מייסד ובעלים של חברה ללימודי אנגלית וחבר הוועד המייעץ של מספר חברות וסטארטאפים.

אשר ביטון: "החלפתו של חברי, אופיר ליבשטיין הי"ד, הינו אירוע שנולד מתוך אסון משותף וכאב גדול. מי ייתן ובע"ה נצליח להוביל את המכללה ולצמוח מכאב עצום לאור גדול ושגשוג המבוססים בעיקר על אנשים שהם מקור כוחנו ועוצמתנו. אני מאמין גדול בטכנולוגיה בשירות אנשים, בחדשנות והשתנות ומודה על האמון שניתן בי".

דודו שלמה, מנהל המכללה הטכנולוגית ספיר: ״אני מברך על מינויו של אשר ביטון לתפקיד יו"ר הוועד המנהל של המכללה הטכנולוגית ספיר ומאחל לו הצלחה רבה. אשר מביא עימו ערך מוסף משמעותי שיסייע לקידומה של המכללה. היכרותו של אשר עם המרחב החברתי והקהילתי בה פועלת המכללה הוא יתרון משמעותי שמתחבר לחזון המכללה במעורבות והשפעה של הקהילה הסובבת אותה. נוסף לכך, היכרותו וניסיונו בעולם הטכנולוגיה והחדשנות, התשוקה שלו לקידום ההשכלה והעשייה הטכנולוגית יסייעו לתנופה של המכללה והתפתחותה קדימה בעשור הבא".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.