‏קרן "פועלים לתקומה" של בנק הפועלים חוברת למכללה האקדמית ספיר להקמת תכנית למנהיגות ציבורית בעוטף.

הקרן, שהוקמה עם פרוץ המלחמה, אישרה תמיכה בסך 10 מיליון ₪ לפיתוח ויישום תכנית לימודים ראשונית מסוגה, שתתמקד בחקר האתגרים האזוריים ובפיתוח פתרונות יזמיים לפתרונם. מטרת התוכנית היא לעודד סטודנטים מרחבי הארץ להגיע ללמוד במכללה האקדמית ספיר, ולשמש כמנוע  צמיחה כלכלי, חברתי וקהילתי בעוטף.

כחלק ממחויבות ארוכת שנים של בנק הפועלים לחברה ולקהילה, בנק הפועלים הכריז בתחילת מלחמת "חרבות ברזל" על הקמת קרן בסך של עד 100 מיליון ₪ לתמיכה ביישובי העוטף ופצועי חרבות ברזל. בישיבתה האחרונה אישרה הועדה מהלך תמיכה גדול במכללה האקדמית ספיר, הממוקמת בעוטף, בהיקף של 10 מיליון ₪. זאת, בהמשך לאישור על מהלך תמיכה גדול נוסף על סך כ-10 מיליון ₪ בפצועי מלחמת חרבות ברזל.

המכללה האקדמית ספיר היא המוסד האקדמי היחיד בעוטף ומשמשת כמנוע צמיחה כלכלי, תרבותי וטכנולוגי מרכזי באזור. במכללה האקדמית ספיר ובמכללה הטכנולוגית ספיר להנדסאים, הצמודה לה, לומדים כ-8,000 סטודנטים, והיא גם המעסיק הגדול באזור עם כ-1,300 עובדים.

הסיוע יתמוך בפיתוח ויישום תכנית לימודים  תלת שנתית, שתתמקד בחקר האתגרים האזוריים ובפיתוח פתרונות יזמיים לפתרונם. תכנית הלימודים הייחודית שתתקיים בזיקה למרחב הקהילתי, התעסוקתי והיזמי באזור הנגב המערבי, תמשוך סטודנטים מרחבי ישראל ותשמש כמנוע צמיחה כלכלי, חברתי וקהילתי בעוטף.
לתכנית שלושה צירים מרכזיים:

  1. פדגוגיה חדשנית מכוונת אזור - התכנית למנהיגות, יזמות ואימפקט - כל הסטודנטים של ספיר ישתתפו בתכנית לימודים ייחודית בהיקף נרחב, המקנה לסטודנטים כלים לביצוע מחקר עצמאי וליזמות ותעודד אותם לפתח מיזמים בעלי אימפקט באזור.
  2. מוקד חדשנות ויזמות - לייזום וביצוע פרויקטים לשיקום האזור בשיתוף עם נציגי האזור.
  3. תעסוקה - התכנית כוללת הכשרה תעסוקתית עם השמה בקצה.  במסגרת זאת - ייעוץ קריירה, קורסים מכווני תעסוקה בחסות מעסיקים ושיתופי פעולה עם רשויות מקומיות ומעסיקים. 

בראש הקרן עומדת ועדה ציבורית בראשותו של אלוף (במילואים) עמרם מצנע ואישי ציבור נוספים.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "הפרויקט המשותף של בנק הפועלים עם המכללה האקדמית ספיר מבשר על מהפכה אמיתית בתפיסת הלימודים האקדמיים בישראל. הסטודנטים והסטודנטיות ישתלבו במהלך לימודיהם בעשייה יזמית המייצרת אימפקט משמעותי על עוטף ישראל, ומסייעת באופן פעיל בשיקומו ובצמיחתו. אני מודה להנהלת הבנק על האמון, התמיכה והליווי ביעד המשותף לנו: הקניית מיומנויות של יזמות ומנהיגות לסטודנטים, חיבור האקדמיה לשטח ובעיקר - פיתוח לאומי של  אזור עוטף ישראל".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.