‏קרן "פועלים לתקומה" של בנק הפועלים חוברת למכללה האקדמית ספיר להקמת תכנית למנהיגות ציבורית בעוטף.

הקרן, שהוקמה עם פרוץ המלחמה, אישרה תמיכה בסך 10 מיליון ₪ לפיתוח ויישום תכנית לימודים ראשונית מסוגה, שתתמקד בחקר האתגרים האזוריים ובפיתוח פתרונות יזמיים לפתרונם. מטרת התוכנית היא לעודד סטודנטים מרחבי הארץ להגיע ללמוד במכללה האקדמית ספיר, ולשמש כמנוע  צמיחה כלכלי, חברתי וקהילתי בעוטף.

כחלק ממחויבות ארוכת שנים של בנק הפועלים לחברה ולקהילה, בנק הפועלים הכריז בתחילת מלחמת "חרבות ברזל" על הקמת קרן בסך של עד 100 מיליון ₪ לתמיכה ביישובי העוטף ופצועי חרבות ברזל. בישיבתה האחרונה אישרה הועדה מהלך תמיכה גדול במכללה האקדמית ספיר, הממוקמת בעוטף, בהיקף של 10 מיליון ₪. זאת, בהמשך לאישור על מהלך תמיכה גדול נוסף על סך כ-10 מיליון ₪ בפצועי מלחמת חרבות ברזל.

המכללה האקדמית ספיר היא המוסד האקדמי היחיד בעוטף ומשמשת כמנוע צמיחה כלכלי, תרבותי וטכנולוגי מרכזי באזור. במכללה האקדמית ספיר ובמכללה הטכנולוגית ספיר להנדסאים, הצמודה לה, לומדים כ-8,000 סטודנטים, והיא גם המעסיק הגדול באזור עם כ-1,300 עובדים.

הסיוע יתמוך בפיתוח ויישום תכנית לימודים  תלת שנתית, שתתמקד בחקר האתגרים האזוריים ובפיתוח פתרונות יזמיים לפתרונם. תכנית הלימודים הייחודית שתתקיים בזיקה למרחב הקהילתי, התעסוקתי והיזמי באזור הנגב המערבי, תמשוך סטודנטים מרחבי ישראל ותשמש כמנוע צמיחה כלכלי, חברתי וקהילתי בעוטף.
לתכנית שלושה צירים מרכזיים:

  1. פדגוגיה חדשנית מכוונת אזור - התכנית למנהיגות, יזמות ואימפקט - כל הסטודנטים של ספיר ישתתפו בתכנית לימודים ייחודית בהיקף נרחב, המקנה לסטודנטים כלים לביצוע מחקר עצמאי וליזמות ותעודד אותם לפתח מיזמים בעלי אימפקט באזור.
  2. מוקד חדשנות ויזמות - לייזום וביצוע פרויקטים לשיקום האזור בשיתוף עם נציגי האזור.
  3. תעסוקה - התכנית כוללת הכשרה תעסוקתית עם השמה בקצה.  במסגרת זאת - ייעוץ קריירה, קורסים מכווני תעסוקה בחסות מעסיקים ושיתופי פעולה עם רשויות מקומיות ומעסיקים. 

בראש הקרן עומדת ועדה ציבורית בראשותו של אלוף (במילואים) עמרם מצנע ואישי ציבור נוספים.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "הפרויקט המשותף של בנק הפועלים עם המכללה האקדמית ספיר מבשר על מהפכה אמיתית בתפיסת הלימודים האקדמיים בישראל. הסטודנטים והסטודנטיות ישתלבו במהלך לימודיהם בעשייה יזמית המייצרת אימפקט משמעותי על עוטף ישראל, ומסייעת באופן פעיל בשיקומו ובצמיחתו. אני מודה להנהלת הבנק על האמון, התמיכה והליווי ביעד המשותף לנו: הקניית מיומנויות של יזמות ומנהיגות לסטודנטים, חיבור האקדמיה לשטח ובעיקר - פיתוח לאומי של  אזור עוטף ישראל".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה