ברכות לסרטי הגמר של בוגרות ובוגרי בית הספר לאמנויות הקול והמסך שהתקבלו לפסטיבלים בקיץ הקרוב:

הסרט "מחבואים" של רן ברוך ישתתף בתחרות הקולנוע הקצר בפסטיבל ירושלים

(עלילתי) בבית ספר בינלאומי נוקשה ובורגני במקסיקו, נער ישראלי מתמודד עם גילוי המשיכה שלו לגברים ועם הבדידות המתלווה למשיכה זו.

בפסטיבל הסטודנטים בתל אביב ישתתפו 5 סרטים!

בתחרות הבינלאומית הסרט "שיחות שלא נענו" של רותם אלקיים

(עלילתי) חזי ושמואל נוסעים במונית. בין הנופים המתחלפים, בין הכביש העירוני למהיר, שיחות שלא נענו מאת בנו של חזי נשמעות בהדהוד ומכוונות את הרכב.

בתחרות הישראלית ישתתפו 4 סרטי גמר

"תשובה" של אפק טסטה לאונר (עלילתי) - בלילה האחרון לשבעה של אחיו הצעיר, אביהו יוצא מן הבית ומחפש סימן לנוכחותו. הוא פוגש בדמות מסתורית המכניסה אותו אל נבכי תודעתו - שם הוא מוצא תשובה למות אחיו.

"חלקים כהים" של עמית קרני (אנימציה) - ניסיונו המתמיד של אוּרי לשחק ולשכלל את יכולותיו בתחום הדמקה, מתנגש עם הצורך האובססיבי של אימו להזין אותו.

"משחק הכסאות" של עמית אראל (תיעודי) - דרך מפגש בחוג תיאטרון, אותו מעבירה הבמאית - סטודנטית צעירה לקולנוע, ניתנת לנשים המשתתפות הזדמנות כמעט אחרונה לספר את סיפורן, להנכיח ולתת קול למה שעד כה אולי לא העזו להגיד.

"עוד חמצן בבקשה" של אלה דגן (עלילתי) - התמודדות עם אובדן אימך, כשהיא עוד בחיים.

בהצלחה לכל היוצרים, היוצרות והסרטים!

התמונות מתוך הסרטים "מחבואים" ו"משחק הכסאות"

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.