המכללה האקדמית ספיר מודיעה על מינויה של עידית שחר לתפקיד מנהלת מרכז חוסן, שעתיד להיפתח בקרוב במכללה שבנגב המערבי.

במסגרת תפקידה, תהיה אחראית עידית על פיתוח ותכלול כלל המענים שיינתנו במרכז הן עבור הסגל האקדמי והמנהלי והן עבור הסטודנטים. כול זאת, תוך דאגה למיצוי זכויות וליווי על ידי עובדים סוציאליים, הענקת סדנאות והכשרות להקניית ידע וכלים לסיוע להתמודדות עם מצבי חירום וכן קיום סדנאות לפיתוח משאבי התמודדות באמצעות מגוון אמצעים.

שחר, בת 46, אם לשלושה, תושבת קיבוץ אור הנר, מגיעה לתפקיד עם ניסיון מקצועי עשיר. בין היתר, עבדה כמנהלת תחום משאבי התמודדות במרכז חוסן שדרות, ניהלה תוכניות בתחום השירות הלאומי לאוכלוסיות צעירים עם מוגבלויות והדריכה סטודנטים במהלך הכשרתם המעשית. כמו כן, היא בעלת תואר ראשון ותואר שני בעבודה סוציאלית.

אירועי ה-7 באוקטובר חיזקו והדגישו את החשיבות שבפיתוח חוסן נפשי בקרב באי ובאות המכללה. בעקבות זאת, מוקם מרכז חוסן ייעודי, פרי שיתוף פעולה בין המכללה האקדמית ספיר לקואליציה הישראלית לטראומה בשותפות עם קרן רוטשילד, קרן עזריאלי, התאחדות הסטודנטים הארצית, קרן גרוס והפדרציות היהודיות של צפון אמריקה. המרכז החדש יספק מענה מגוון לחיזוק ופיתוח החוסן האישי והקהילתי של הסטודנטים והסגל האקדמי והמנהלי.

עידית שחר משתפת: "זכות גדולה ומרגשת עבורי להיות שותפה להקמת מרכז חוסן במכללה האקדמית ספיר. אני רואה במכללה מוסד אקדמי מוביל, שחלק מחזונו הוא לסייע בפיתוח ובצמיחת העוטף. לכן, אני מאמינה שמרכז חוסן מהווה צורך חיוני עבור קהילת ספיר, ושהוא יספק את המשאבים והמרחב הדרושים לחיזוק רגשי ברמת הפרט והקהילה באופן מתמשך. כל אחד מאיתנו ניחן בכוחות, ביכולות ובזכות לצמוח ולהתפתח גם כשהסביבה מורכבת ומלאה באי-ודאות. לשם כך נפעל במרכז החוסן, תוך הקשבה רבה ולמידת צרכים שיעלו מהשטח, ונעשה כמיטב יכולתנו לספק את התשתיות המתאימות".

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "בימים מאתגרים אלה, הקמת מרכז חוסן במכללה האקדמית ספיר הינה צעד משמעותי לצמיחה ושיקום הן של המכללה והן של הקהילה בנגב המערבי. עידית מביאה עמה לתפקיד מוטיבציה רבה, ידע מקצועי נרחב ויכולות ניהול ותתרום רבות לרווחת הסטודנטים והצוות במכללה לאחר שנה מורכבת ומטלטלת במיוחד. המכללה מחויבת להמשיך ולשמש עוגן חברתי, אקדמי וכלכלי איתן באזור".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.
סיור בטבולה
לאחרונה, 16 סטודנטיות וסטודנטים מוכשרים מהמחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר, יחד עם צוות מוביל מהמכללה, השתתפו בסיור מרתק בחברת Taboola – ענקית טכנולוגיה שמתמחה בפרסונליזציה של תוכן דיגיטלי. מה היה לנו? סיור במשרדים - הזדמנות להרגיש את התרבות הארגונית מקרוב. הרצאות מרתקות: אלונה כהן, מגייסת TA ב-Taboola, שיתפה בטיפים פרקטיים איך לכתוב קורות חיים, שמבליטים אתכם, איך להתכונן לראיונות ומה הופך פרופיל לינקדאין למצוין. ניסים יוסף, ראש צוות תוכנה, פירט מה באמת חשוב בג'וניורים: פוטנציאל, תשוקה, ומוכנות להתמודד עם אתגרים. תובנות מרכזיות שהסטודנטים לקחו איתם: קורות חיים: לדייק, להתאים לכל משרה,