המכללה האקדמית ספיר פותחת לראשונה מסלול לתואר ראשון בכלכלה וניהול (B.A) עם התמחות בשמאות מקרקעין. זהו המסלול הראשון מסוגו בארץ באזור הדרום להתמחות בתחום זה.

במחלקה ללימודי כלכלה במכללה האקדמית ספיר ישנם כ-35 מרצות ומרצים העוסקים בהוראה, מחקר ופעילות חברתית, ציבורית ועסקית. מטרתה המרכזית של המחלקה היא לטפל ולהכשיר את הכלכלנים והמנהלים העסקיים, אשר יובילו את הפעילות הציבורית והעסקית במשק הישראלי בעשורים הבאים.
 
תכנית ההתמחות בשמאות מקרקעין צפויה, בכפוף לאישור מועצת השמאים, להעניק זכאות לפטור מ-13 מתוך 14 מבחני ההסמכה של מועצת שמאי מקרקעין לצד תואר ראשון בכלכלה. ההתמחות מציעה הזדמנות לרכוש ידע מקצועי מעמיק בתחום המקרקעין והקרקעות הכולל רישיון שמאי מקרקעין מטעם משרד המשפטים להערכת כלל נכסי הנדל"ן בישראל. בוגרי התואר ייצאו לשוק העבודה עם מכלול ידע רחב הכולל הבנה מעמיקה בתחומים, כגון: קניין ובעלות, מערכת החקיקה והמשפט הישראלי, תכנון סטטוטורי, הנדסה ומדידות, מנגנוני מיסוי, כלכלה עירונית ומימון בבנייה. שמאי המקרקעין הוא פונקציה נדרשת בגופים רבים כמו חברות יזמיות, חברות ממשלתיות, גופים ציבוריים, רשויות מקומיות, בנקים ובתי משפט.
 

ניר בודנשטיין

בראש התוכנית לכלכלה ושמאות עומד מעריך השווי ושמאי המקרקעין, מר ניר בודנשטיין, אשר ניצב במרכז העשייה הישראלית לשירותי הערכת נדל"ן. במהלך עשייתו המקצועית, מספק מגוון שירותים בתחומי השמאות, ייעוץ וניהול מקרקעין, ביניהם: בדיקות כדאיות וניתוחים כלכליים לפרויקטים, בטוחה לאשראי, הכנת חוות דעת מומחה, ייצוגי בהליכי פיצויים והיטל השבחה ועוד. במהלך מלחמת חרבות ברזל, ערך עבור קרן הפיצויים של מס רכוש הערכות שווי מרובות במגוון רחב של תחומים, ביניהם: מבני ציבור, נזקי צבא, חקלאות ותשתיות. במקביל לעיסוקיו, מכהן בודנשטיין כיו"ר בדימוס, פרו-בונו, בארגון "שולחן עגול תל-אביב", השם לו למטרה לסייע להעצמת בני נוער בסיכון.
 
"שמאי המקרקעין הוא נדבך מרכזי, והסמכות היחידה להערכת שווי מקרקעין בישראל. ככזה הוא בעל השפעה מהותית בעיצוב השוק והובלת הפיתוח הנדל"ני-כלכלי של הסביבה שלנו", מציין ניר בודנשטיין, ומוסיף: "במקצוע זה נדרש תמהיל ייחודי של ידע מקצועי מעמיק, אחריות ושמירה בלתי מתפשרת על כללי האתיקה והסטנדרטים הגבוהים ביותר. אני גאה להגיע לנגב המערבי ולהוביל את הדור הבא של השמאים בישראל, דווקא כאן ודווקא עכשיו".
 
ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה: "אנו מברכים על הצטרפותו של ניר בודנשטיין לצוות המנצח של המחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר. ניר הוא איש מקצוע מהמעלה הראשונה בארץ, ואנו בטוחים שהוא יתרום רבות להצלחתם של הסטודנטים והסטודנטיות שלנו בשוק העבודה הישראלי".
 
ההרשמה לתואר הראשון בכלכלה וניהול עם התמחות בשמאות מקרקעין פתוחה כעת. משך המסלול הינו 3 שנים, הלימודים נערכים 4 ימים בשבוע וכוללים 120 נקודות זכות אקדמיות.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

בניין הנדסאים ממעוף הציפור
המכללה הטכנולוגית להנדסאים ספיר ממשיכה להוביל באחוזי הדפלום עם דירוג כמות בוגרים מהגבוהים בארץ לפי דירוג של מה"ט במשרד העבודה בכך היא ממשיכה להיות מוגדרת כ"מכללה ירוקה". הישג זה משקף יותר מ-35 שנה של עשייה מקצועית ושאיפה למצויינות של סגל המכללה הטכנולוגית להנדסאים ספיר ושל הסטודנטים שלנו. הגדרת המכללה הטכנולוגית להנדסאים ספיר כמכללה ירוקה, מקנה למכללה המשך חופש בהתאמת תכניות הלימוד בהתאם לצורכי התעשייה, גיוס סגל מרצים עם נסיון תעסוקתי עשיר, המאפשר שילוב של תיאוריה עם למידה מהתעשייה ובכך נהנים הסטודנטים מלימודים במכללה, שעוסקת בעיקר בהכנתו לשוק העבודה בזמן אמת. דודו שלמה, מנהל המכללה הטכנולו
ד"ר מוטי גיגי
לאחרונה התקיים במכללה האקדמית ספיר כנס ייחודי בנושא בינה מלאכותית במחקר ובפרקטיקה. הכנס נערך ביוזמת קהילת הסוציולוגיה הדיגיטלית של האגודה הסוציולוגית הישראלית ,בראשות יו"ר הקהילה ד"ר האמה אבו-קשק, ובשיתוף המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר והאגודה הישראלית לתקשורת. את הכנס הנחה ד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת בספיר, ובמהלכו הוצגו מחקרים מרתקים שעסקו בהשלכות וביישומים של בינה מלאכותית בתחומים מגוונים ובהם: בריאות, חינוך והשכלה גבוהה. במהלך הכנס התקיימו דיונים מעמיקים שעסקו באתיקה בעידן האלגוריתמים ובשאלות קריטיות סביב אחריות, שקיפות והשלכות חברתיות של מערכות מבוססות בינה מלאכותית.