ביום ד', ה-16.12 בשעה 17:00 יתקיים זו השנה השביעית, טקס הענקת מלגות הצטיינות מקוון של המכללה האקדמית ספיר ועמותת "חברים למען החברה".

הטקס יתקיים במעמד נשיא המכללה פרופ' שי פלדמן והנהלת המכללה, חברי וידידי העמותה, הסטודנטים, המלגאים וכן תלמידי התיכון ובני משפחותיהם.

במסגרת הטקס, יוענקו מלגות ל-12 סטודנטים מצטיינים ופעילים חברתיים במכללה האקדמית ספיר. כמו כן, יוענקו מחשבים ניידים לתלמידים מצטיינים מכיתות התיכון של ביה"ס התיכון המקיף ע"ש גוטווירט בשדרות.

עמותת "חברים למען החברה", אשר הוקמה על ידי ותיקי מערכת הביטחון, פועלת בעיר שדרות בעיקר בתחום החינוך הלא פורמאלי ומתמקדת בילדים ובנוער בסיכון ממשפחות במצוקה. כמו כן, העמותה מעניקה מחשבים ניידים לתלמידי תיכון מצטיינים בשדרות ומסייעת לכלל תלמידי בתי הספר בעיר, בשיתוף פעולה עם מוסדות וארגונים שונים. העמותה פועלת במכללה האקדמית ספיר כבר שש שנים ומעניקה מלגות לסטודנטים מצטיינים תושבי שדרות.

את פעילותם הם מקדישים לזכר שני חברים שלהם שנפטרו מר יעקב אלוני ז"ל, לוחם שייטת וצייר  ותא"ל שמואל רשף ז"ל, לשעבר קצין תותחנים ראשי. שניהם נפטרו מסרטן.

אלון גייר, דיקן הסטודנטים, המכללה האקדמית ספיר: "כזו עקביות ונחישות של עמותת "חברים למען החברה" היא נדירה ומיוחדת. במשך למעלה מעשור, ממקדים החברים את המאמצים בסיוע לשדרות ולתושבי שדרות. כך הם חברו ליקירי האזור וחברים אישיים של כולנו. הם כולם היו בתפקידים בכירים במערכת הביטחון והמחויבות לחברה הישראלית היא קודש הקודשים עבורם. הם מדברים מעט ועושים הרבה - מעניקים מלגות לעשרות סטודנטים ותלמידי תיכון ורהבים אחרים, וכל זאת ללא פרסום ומתוך מחויבות אישית עמוקה".

פסטיבל קולנוע דרום הבינלאומי ה-22 ננעל אתמול בערב (יום ד') במכון הצרפתי בתל אביב.
באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו.