"בדמותה" סרטה של יעל סולומונוביץ', בוגרת מסלול אנימציה בבית הספר לאומנויות הקול והמסך, התקבל לפסטיבל הקצרים הבינלאומי Oberhausen שבגרמניה

בסרט, סולומונביץ מציגה, דרך צילומי עירום חושפניים, את גוף האישה כעולם מרהיב אך גם אפל וכואב. מסרט על כאב ושנאה עצמית הוא גדל והפך לסרט על נשיות. המשתתפות בסרט, נשים המתמודדות או התמודדו בעבר עם הפרעות אכילה ודימוי גוף שלילי, מופיעות כדימויים מהאומנות הקלאסית ומזמינות את הצופה לבחון את תפיסת היופי האישית של כל אחד ואחת.

לדברי סולומונביץ': "הסרט הזה התחיל כסרט שעוסק ביחסים בין נשים ואוכל, ניסיון להבין את הקושי שלי יש עם אוכל ועם הגוף שלי אחרי שנים של התמודדות עם הפרעת אכילה. אבל הסרט הניע את עצמו, ומסרט על כאב ושנאה עצמית הוא גדל והפך לסרט על נשיות. הסרט הזה הוא מחקר וניסוי של חשיפה והתבוננות. הגוף הנשי נחשף מקרוב, מרחוק, בלי כיסויים, בלי איפור בלי פוטושופ. דמויות הנשים בסרט משמשות כייצוגים של נשיות מההיסטוריה, מהאמנות ומהמיתוסים שכולנו גדלנו עליהם. השאיפה שלי היא להפגיש את הצופים והצופות עם הגוף הנשי, לתת לו את הבמה ולראות מה הוא מעורר בנו. אהבה? משיכה? דחייה? כאב? הזדהות? ביקורת?"

את הסרט יצרה, ביימה וערכה יעל סולומוביץ', הפיקה מיכל בכר, צילמה עינב חן, על המוזיקה ופס הקול אחראית עדי בר.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.