הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת.

מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל.

נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים. אל הבחינה ניגשו 859 סטודנטים וסטודנטים ממוסדות השכלה גבוהה מכל הארץ, כאשר 71% מכל הנבחנים שניגשו לראשונה לבחינה עברו אותה בהצלחה.

פרופ' גילה בניסטי

פרופ' גילה בניסטי, ראשת התכנית לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר: "כבוד גדול מגיע לסטודנטים שלנו שהתחילו את לימודיהם בתנאי קבלה נמוכים מאשר אלה שבאוניברסיטאות. הודות למוטיבציה, נחישות, התמדה והשקעה רבה בלימודים הם הגיעו להישגים יוצאי דופן. מחצית מהתלמידים קיבלו בבחינה "חשבונאות פיננסית מתקדמת" ציון של 83 ומעלה. לאורך כל הדרך הבהרנו להם שאנחנו מעמידים בפניהם רף למידה גבוה והשתדלנו לטעת בהם מוטיבציה. אנחנו לא מוותרים להם אבל גם לא מוותרים עליהם".

אזרחוּת, אזרחים ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה

ביום שישי ה-14.5.2021 יתקיים כנס מקוון של המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, המכללה האקדמית ספיר. הכנס "עתידה של פוליטיקה אחרת"  יעסוק באזרחות, אזרחים, ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה. את הכנס ייפתחו פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים, ד"ר יורם עידה, ראש המחלקה, וד"ר אמית אביגור-אשל מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. הרצאות כלליות: ד"ר מהא כרכבי-סבח, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תדבר על עבודה ומשפחה בתקופת משבר הקורונה. עמית בן-צור, מנהל מכון "יסודות", ידבר על אסטרטגיה ליציאה מהמשבר הכלכלי שנוצר עקב משבר הקורונה. בהמשך, ייערכו מפגשים במסגרת קבוצות דיון מצו

מעסק קטן לסטארט-אפ ענק

מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד הסטרטאפ אלמנטור אירוע של קהילת  TechNegev: קהילת היזמות של ח"י בספיר של המכללה האקדמית ספיר והנגב המערבי ביום שלישי, 11.5 בשעה 17:00 בגרין פאב בקיבוץ ניר עם, יתקיים מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד אלמנטור - סטארט-אפ ישראלי עם מוניטין עולמי, שגרף מיליוני משתמשים וקצב הכנסות שנתי של 30 מיליון ש"ח, אלמטור מפתחת עורך ויזואלי לעיצוב ובניית אתרי אינטרנט מקצועיים בסביבת וורדפרס. המיטאפ יעסוק בהתפתחותה של תעשיית בניית אתרים, בשאלות כיצד גיוון וקבלת האחר תורמת לפיתוח עסקי בסטארט-אפים והאם יש מתכון להצלחת מיזמים טכנולוגיים.