"ביער" הוא ספר ילדים שמציג את יסודות הכלכלה בשפה שכולם יכולים להבין.

בספר שמונה סיפורים קצרים שבכל אחד מהם טמון מוסר השכל שהוא למעשה עיקרון כלכלי בסיסי - החל מעלות אלטרנטיבית, יתרון יחסי, השקעה וחיסכון ועד למסחר, בנקים, הלוואות וכשלי שוק.
עולם הכלכלה הוא עולם רחב, הנוגע בכל תחומי החיים. בכל פעם שאנחנו נתקלים במגבלת משאבים ונדרשת מאיתנו בחירה בין חלופות – אנחנו למעשה עומדים בפני בחירה כלכלית.


מגבלת המשאבים יכולה להיות מגבלה של זמן, תשומת לב וקשב או כל דבר אחר; היא דורשת מאיתנו להחליט כיצד נחלק את המשאבים שלנו; והכל במטרה להגיע לתוצאה הטובה ביותר עבורנו.
התיאוריה הכלכלית בבסיסה היא כמו "מדע אושר" – כיצד נהיה הכי מאושרים במסגרת המשאבים שיש לנו, וכיצד נוכל להגדיל את מסגרת המשאבים הזו.


העקרונות הכלכליים הבסיסיים מסייעים לפשט ולתווך מצבים יומיומיים בהם ילדים נתקלים ומסייעים להם להגיע להחלטות שיהיו שלמים איתן (גם אם מדובר בבחירה בין שתי חלופות גרועות עבורם) ולקחת את האחריות על הבחירות שלהם (גם במקרים בהם התוצאות שונות מהציפיות); ומובילים להבנה ש"אין ארוחות חינם", כלומר לכל בחירה יש עלות במונחים של ויתור, ולתובנות נוספות. למעשה העקרונות הכלכליים הבסיסיים המוצגים בספר פונים לכל תחומי החיים, גם של ילדים, ואפשר להשתמש בהם באופן יומיומי: בחירה בין פעילויות, דחיית סיפוקים, שיתוף פעולה וחליפין מערבים שיקולים כלכליים עבור ילדים כמו מבוגרים.    
 

ד"ר עירית רז קלישר

ד"ר עידית רז קלישר היא מתרגלת במחלקה לכלכלה בקורסים תורת המחירים ומבוא לאקונומטריקה וחוקרת בכירה במכון אהרן למדיניות כלכלית.
ברוח הספר פיתחה רז קלישר את גישת "כלכלה – לא למבוגרים בלבד", העוסקת בחינוך כלכלי החל מהגיל הרך ועד בכלל.
לפי גישה זו, הילדים מפתחים כבר בגיל צעיר כלים לקבלת החלטות כלכליות במובן הקלאסי של חלוקת משאבים, ולא רק בהקשר של החלטות פיננסיות. כמו כן גישה זו מעודדת תכונות רצויות בילדים, כדוגמת אחריות, שיתוף פעולה ויזמות.

 

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.