ביקור של נציגי מכללת ספיר באוניברסיטת דאוסטו בספרד - פרויקט IFI Erasmus+
רו"ח עמיעד גורביץ', מרצה במחלקה לכלכלה וראש הקליניקה הכלכלית ח"י בספיר, וד"ר דן קאופמן, ראש התוכנית האקדמית ח"י בספיר, ייצגו את המכללה במפגש, שהתקיים באוניברסיטת דאוסטו בבילבאו, ספרד.
המפגש היה חלק מפרויקט IFI האירופי, שמטרתו להתאים את מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל בתחומי הכלכלה, המינהל והתעשייה לשינויים הגלובליים בנושאי סביבה חברה וממשל – ESG. שינויים אלה מחייבים מודלים חדשים להבנה טובה, שלמה ומדויקת יותר של ההשפעות העקיפות והישירות של התנהגות שחקני השוק השונים (יצרנים, צרכנים, ממשלה ומגזר שלישי) על החברה כולה. זאת, מתוך מטרה למזער את פגיעת המודלים הישנים בחברה ובסביבה, וכדי להתאימם לטובת הדורות הבאים. הפרויקט מתמקד בפיתוח יכולות בשלוש רמות: אקוסיסטם ותשתיות; קשרי אקדמיה-תעשייה; ומחקר, הוראה והכשרה.
מטרת הביקור בספרד הייתה להכיר לשותפים הישראלים את תכנית הקיץ של אוניברסיטת דאוסטו בנושא ESG Finance, ולדון בהיבטים האקדמיים והפרקטים של פיתוח תוכניות על כלכלה ברת-קיימא.
פרויקטIFI בספיר מנוהל ע"י היחידה לבינלאומיות, בהובלתה של ד"ר עמית מרנץ גל.
מידע נוסף שיכול לעניין אותך
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה.
ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב.
הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר.
הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.