ביקור מנכ"לית הלל ישראל ומנהלת הלל סן דייגו במכללה האקדמית ספיר.

ביום ה' האחרון התקיים ביקור של קארן פרי, מנכ"לית הלל סן דייגו במכללה האקדמית ספיר, בהובלת נציגות הלל בספיר, בהנחיית מאי בראון מנהלת הלל במכללה ובהשתתפות נגה ברנר סמיה, מנכ"לית הלל ישראל ואלון גייר, דיקן המכללה האקדמית ספיר.

הביקור מתקיים כחלק משותפות שער הנגב-סן דייגו, שבמסגרתה נוצרה תכנית "גשר", אשר מטרתה לחבר בין הקהילה היהודית בסן דייגו לבין הקהילה היהודית בשער הנגב שבה ממוקמת המכללה האקדמית ספיר.

במסגרת הביקור נערך סיור בקמפוס המכללה, פינות חמד של סטודנטים, צוות המכללה, מעבר על תוכניות הלל השונות המוצעות לסטודנטים במכללה וכמובן מפגש עם סטודנטים פעילים בהלל עם מנכ"לית הלל סן דייגו.
 
הלל במכללה האקדמית ספיר הוא מקום מפגש המזמין את הסטודנטים בקמפוס להיות מעורבים חברתית וערכית על ידי שילוב של לימוד ועשייה. הלל ספיר התחיל את דרכו בשנת 2007 במטרה לעודד סטודנטים לקחת אחריות על זהותם האישית דרך עשייה משמעותית למען קהילת האזור, מפגש עם צעירים יהודים מהתפוצות, שיח עם קבוצות שונות אודות החיים בישראל ועוד. מרכז הלל במכללה האקדמית ספיר מציע לסטודנטים מנעד רחב של פעילויות הכוללות עשייה חברתית במגוון תחומים לצד חקר, העשרה ופיתוח אישי.

אלון גייר, דיקן הסטודנטים: "הקשר בין הלל למכללת ספיר הפך לשם דבר. זו ברית של שותפות שמאפשרת חיבור בין העולם היהודי, במיוחד ביחס לציבור הענק של יהודי ארצות הברית לבין תושבי שער הנגב והסטודנטים במכללה וכן מאפשר לסטודנטים לצאת למשלחות לתפקידי ניהול קהילה בקרב יהודי ארצות הברית".

בתמונה, מימין לשמאל: אלון גייר, נגה ברנר סמיה, מאי ברטון, קארן פרי

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה