לאחרונה התקיים כנס סיום של המחלקה לתכניות חינוך והוראה קהילות לימוד אמנויות של האגף ללימודי קדם חוץ והמשך במכללה האקדמית ספיר, בשיתוף אגף א' אמנויות והאגף לפיתוח מקצועי של עובדי הוראה במשרד החינוך

פרויקט קהילות לימוד אמנויות נוצר במטרה לקדם ולשפר את הוראת האמנויות במערכת החינוך בישראל. קהילות הלימוד, הפזורות ברחבי הארץ ומונות כ-550 מורות ומורים, מהווה מסגרת פיתוח מקצועי המבוססת על למידת עמיתים. מטרת הפרויקט היא שינוי בתפיסה ובראייה של הפיתוח המקצועי של  מורי האמנויות, ובכך לקדם את למידת תלמידי ותלמידות מקצועות האמנות ברחבי הארץ.
 
לדברי ליאת כרמלי, ראשת היחידה לתכניות חינוך והוראה: "מזה ארבע שנים, תכנית הקהילות הולכת ומתבססת. קהילות האמנות הינן כבר שם דבר במשרד החינוך. אנחנו שואפים בשנה הקרובה להרחיב עוד יותר את מספר המורים והמורות השותפים בקהילות וכן לפתוח קהילות נוספות. בשנה זו הבנו לעומק יותר את משמעות וחשיבות הקהילות עבור  המורים והמורות בחיי היום היום העמוסים. מטרתו העיקרית של הכנס היא להודות, להוקיר וליהנות יחד לאחר שנת פעילות עמוסה ופוריה. זו התרגשות גדולה להיפגש, לראות ולחוש את העוצמה של הרשת הקהילתית."
 
במסגרת הכנס נפגשו משתתפי התכנית בסינמטק תל אביב וצפו בסרט 'אפריקה' ואחריו נפגשו לשיחה מרתקת עם במאי הסרט אורן גרנר. בנוסף, כל הקהילות ערכו מפגשי סיכום שנה וייערכו לקראת חידוש פעילותן בשנת תשפ"ג.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.