השבוע התקיים במכללה האקדמית ספיר אירוע שיא - ״צו-8 לדרום״.

״סיירת המנכ״לים״ של ״ישראל מתגייסת״ ירדה לסיור בעוטף עזה והתכנסה בקמפוס שלנו, כדי לקדם כיווני חשיבה חדשים על הדרכים בהן נוכל לקדם את עוטף ישראל ביום שאחרי המלחמה, וגם במהלכה. אנחנו מתגאים לארח ולקחת חלק זה בשיתוף פעולה ראשון מסוגו בין הצבא למגזר העסקי והפילנתרופי, על רקע האסון הגדול ביותר שידעה מדינת ישראל מעודה.
 
עו״ד גלעד שר, יו״ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר:
״מנהלת התקומה, ראשי השלטון המקומי והאזורי, נשות ואנשי ישראל מתגייסת. אנו מזמינים אתכם/ן לראות במכללה האקדמית ספיר בית. עבודתנו המשותפת בשיקום העוטף תשפיע באופן ישיר על מדינת ישראל ותהווה דוגמה ומופת להתחדשות ולצמיחה לאחר השבת השחורה.

ספיר, המוסד האקדמי היחיד באזור עוטף ישראל אשר מתפקד תחת אש כבר 22 שנים. בשבעה באוקטובר קהילת ספיר חטפה מכה קשה. למרות השבר והכאב, הוכיחה הקהילה את חוסנה כשפתחה את שנת הלימודים הנוכחית ראשונה מבין המוסדות האקדמיים.

ספיר מהווה עבור 120 אלף תושבות ותושבי הדרום עוגן להשכלה, לתעסוקה, לחוסן, לחינוך, לסביבה ולקהילה. היא המעסיק הגדול בנגב המערבי; ולמעלה ממחצית מעובדיה הם תושבי עוטף ישראל. אנו תקווה שהרעיונות והיוזמות שהועלו היום לדיון בקמפוס האקדמי ספיר, יהפכו במהרה למעשים.


פרופ׳ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר:
״המכללה האקדמית ספיר שמחה לארח את פורום ישראל מתגייסת. כמכללה הציבורית הגדולה בארץ והמעסיק הגדול באזור, ספיר היא מקום המפגש המדויק לחיבור ופעילות משותפת של ארגוני החברה האזרחית והעסקית, ממשלה, פילנתרופיה והשלטון המקומי והאזורי.
אני מודה למשה אדרי, ראש מנהלת תקומה על אמירתו הברורה שהמכללה האקדמית ספיר היא עוגן לתקומת האזור. יחד, בשיתוף פעולה נצמיח מחדש את עוטף ישראל כמוקד חדש של ציונות, חדשנות ומצוינות.״

את הדברים אמרו עו״ד גלעד שר ופרופ׳ ניר קידר במהלך אירוע 'צו 8 לדרום', שנערך היום במכללה האקדמית ספיר, אותו הוביל המיזם הלאומי ״ישראל מתגייסת״ ובשיתוף פיקוד העורף, נשיאות המגזר העסקי, השלטון המקומי, השלטון האזורי, קרן היסוד, ו-IATI.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.