הסגל שלנו - הסגל בתקשורת
למה אנחנו מספרים כל כך הרבה בדיחות שואה, מתי התחלנו ולמי מותר? פרופ' ליאת שטייר-לבני, מהמחלקה לתרבות - יצירה והפקה, מתארחת אצל עקיבא נוביק.
כשאנחנו מתבוננים בזיכרון השואה, ובאופן שבו אנחנו מעצבים אותו - כפרטים וכחברה - אנחנו לא רואים רק טראומה היסטורית ואכזריות בלתי נתפסת: אנחנו רואים גם את עצמנו. בפרק מיוחד של "האמת היא", עפר שלח ופרופ׳ ליאת שטייר-לבני, מהמחלקה לתרבות - יצירה והפקה, צוללים לתוך הנושא הטעון ביותר בזיכרון ובחרדות הקולקטיביים שלנו.
בסדרת הפודקסטים 'עיר מתפרקת' נשוחח על חיים בצל החשש מדחיקה ועקירה וננסה לענות על השאלה מי הבא בתור. עיר מתפרקת היא פרי מחקר גדול שנערך בהובלת פרופסור אורן יפתחאל מאוניברסיטת בן גוריון, יחד עם פרופסור ארז צפדיה ודוקטור מוטי גיגי מהמכללה האקדמית ספיר, במימון הקרן הישראלית למדעים בסדרת הפודקסטים 'עיר מתפרקת' נשוחח על חיים בצל החשש מדחיקה ועקירה וננסה לענות על השאלה מי הבא בתור. עיר מתפרקת היא פרי מחקר גדול שנערך בהובלת פרופסור אורן יפתחאל מאוניברסיטת בן גוריון, יחד עם פרופ' ארז צפדיה וד"ר מוטי גיגי מהמכללה האקדמית ספיר, במימון הקרן הישראלית למדעים.
ד"ר ניר קדם מהמחלקה לתרבות - יצירה והפקה משוחח עם דר' גלעד פדבה על ספרו יוצא-הדופן ופורץ הדרך "Straight Skin, Gay Masks and Pretending to Be Gay on Screen" ("עור סטרייטי, מסכות גאות והתחזות לגייז על המסך") שהופיע באחרונה בהוצאת ראוטלדג' היוקרתית, ד"ר גלעד פדבה חושף תופעה מוזרה: סרטים ותכניות הטלוויזיה שבהן דמויות סטרייטיות מתחזות לדמויות להט"ביות. מסע אל הגבולות הקורסים בין הטרוסקסואליות והומוסקסואליות, המשיכה הסטרייטית העצומה לתרבות, סקס וקהילתיות של הומואים, האמת שבכל התחזות והחיים כמשחק תפקידים. דר' סיגל נגר-רון רכזת הפודקאסטים מטעם האגודה הסוציולוגית והמכללה האקדמית ספיר.
ד"ר רגב נתנזון מהמחלקה לתקשורת משוחח עם ד"ר טל שמור על ספרו. ד"ר שמור מתאר את המחקר האנתרופולוגי שביצע בשכונת התקווה בתל-אביב ואת המלנכוליה הרב-ממדית שזיהה בקרב חלק מתושביה. השיחה עוסקת בגורמים החברתיים והאישיים למלנכוליה, באופני הפעולה שלה וגם באופנים שבהם תושבי השכונה, שמתוארים כ"לא מדוכאים אבל גם לא גיבורים", פועלים כדי לשנות את מצבם. דר' סיגל נגר-רון רכזת הפודקאסטים מטעם האגודה הסוציולוגית והמכללה האקדמית ספיר.
מה באמת קורה בקשר המורכב בין נשים עיתונאיות למקורות גברים? לפני למעלה מעשור ד"ר עינת לחובר מהמחלקה לתקשורת שוחחה עם 30 עיתונאיות וגילתה טקטיקות מיוחדות בהן משתמשות העיתונאיות כדי להצליח להגיע לסקופים עיתונאיים. מתי פלרטוט הופך לכלי עבודה ואיך במרחק השנים כל העניין הזה נראה לאור #METOO?
ד"ר אורלי סוקר מהמחלקה לתקשורת על מה תפקידן של האימהות השכולות בתקשורת הישראלית? להתאבל, לכאוב ולזכור את הבן או אולי דווקא לתת אישור והכשר לפעולת הצבא? ואיך כל זה קשור לפרס ישראל שקיבלה מרים פרץ? עורך ומגיש: ד"ר נועם פיינהולץ מהמחלקה לתקשורת
חוקר הרטוריקה ד"ר נמרוד ברעם מהמחלקה לתקשורת מספר מה כולנו יכולים ללמוד על השפעה ושכנוע דווקא מהביולוגים. שיחה מפתיעה על פוליטיקאים גבוהים, נשים עם עגילים וגם שחפים, גוזלים רעבים, ווליום של פרסומות בטלוויזיה ועוד שלל גירויים "סופר נורמליים". עורך ומגיש: ד"ר נועם פיינהולץ מהמחלקה לתקשורת
במשך עשורים מתנהל מאבק כוחות גלוי וסמוי בין שדרות לבין הקיבוצים סביבה. הקיבוץ העירוני וסינימטק שדרות הם חלק מהסימנים שלו. ד"ר מוטי גיגי, מהמחלקה לתקשורת, בדק מה מסתתר באמת מאחורי הכותרת שניתנה לפרוייקט השילוב "מפטרנליזם לשותפות". עורך ומגיש: ד"ר נועם פיינהולץ מהמחלקה לתקשורת
רדיו סטארט הוא פרויקט חינוכי חדש במסגרתו תלמידי תיכון עם קשיי למידה משדרים ברדיו כדרך לפתח יכולות שיעזרו להם גם בכיתה. ד"ר אלה בן עטר, מהמחלקה לתקשורת חוקרת תקשורת ומי שמרכזת את מגמת הרדיו בתיכון שער הנגב, עקבה אחרי הילדים האלו במשך שנה. הדרך שהם עברו והקפיצה בהישגים הם תמרור חשוב לכל מי שחושב על חינוך ופריצות דרך. עורך ומגיש: ד"ר נועם פיינהולץ מהמחלקה לתקשורת